Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo 27 ianuarie – 2 februarie. Anunțul meteorologilor

Prognoza meteo 27 ianuarie – 2 februarie. Anunțul meteorologilor

Prognoza meteo 27 ianuarie - 2 februarie

Prognoza meteo 27 ianuarie – 2 februarie. Meteorologii trag un semnal de alarmă în privința temperaturilor care se vor înregistra în săptămâna în curs. Potrivit prognozei emise pentru perioada 27 ianuarie – 2 februarie 2020, temperaturile vor continua să fie crescute.

Prognoza meteo 27 ianuarie – 2 februarie

Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, zăpadă vom vedea doar pe masivele înalte. Așadar, nu vom avea parte de fulgi de zăpadă nici în această săptămână, preconizându-se temperaturi ridicate. „La acest moment, vorbim de strat de zăpadă doar pe masivele înalte”, a precizat, joi, directorul ANM, Elena Mateescu, în cadrul interviului acordat DCNews.

Se vor înregistra, în schimb, temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. „La nivelul săptămânii care se încheie, vorbim de temperaturi în general mai ridicate decât în mod obișnuit, cu abateri termice pozitive în continuare situate între 3,5 până la 4,5 grade Celsius. Săptămâna 27 ianuarie – 2 februarie 2020 păstrează același semnal în ceea ce privește evoluția regimului de temperaturi”, a anunțat Elena Mateescu.

Meteo pe regiuni

Banat. În primele două zile ale săptămânii maximele termice vor crește de la 5 la 9 grade, urmând apoi să scadă la 7 grade pe 30 ianuarie. Media temperaturilor minime va fi ușor negativă în perioada 30 ianuarie – 2 februarie. Se vor semnala precipitații slabe zilnic, probabilitatea mai mare fiind între 27-29 ianuarie.

Crișana. Temperatura va crește de la 5 la 7 grade în primele două zile, urmând să revină la 5 grade pe 29 și 30 ianuarie. Media temperaturilor minime va fi ușor negativă în perioada 30 ianuarie – 2 februarie. Cel mai probabil, în perioada 27-29 ianuarie se vor semnala precipitații slabe.

Transilvania. Temperaturile minime vor fi negative și se vor situa, în medie, între – 5 și 0 grade. În intervalele 27-29 ianuarie și 31 ianuarie – 3 februarie cresc șansele de ploaie.

Maramureș. În intervalul 27 – 31 ianuarie maxima termică se va situa între 3 și 5 grade. Probabilitate mare de ploaie în intervalele 28-29 ianuarie și 31 ianuarie și 4 februarie.

Moldova. Între 27-31 ianuarie, media va fi de 5-6 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în nele zile ale acestei săptămâni vor fi posibile precipitații slabe.

Dobrogea. Vreme caldă pentru această regiune. Temperaturile se vor situa între 7 și 9 grade, urmând ca-n intervalul 1-5 februarie să se situeze chiar la 10 grade.

Muntenia. Vreme caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 6-9 grade. În intervalul 1-5 februarie, temperatura va crește și va ajunge chiar și la 11 grade.

Oltenia. Se va menține o vreme caldă pentru această perioadă, cu temperaturi de 5-8 grade, potrivit ANM.

Loading...