Redactia.ro

Prospect Rivanol, soluție

Prospect Rivanol. Indicaţii şi contraindicaţii, mod de administrare, precauţii şi reacţii adverse. Antiseptic local, dezinfectant.

Prospect Rivanol Solutie Rivanol 200 ml – indicații, contraindicații, reacții adverse. Solutie de rivanol este un antiseptic local, dezinfectant.

Cea mai utilizata substanta de dezinfectare in spitale este rivanolul, o substanta antibacteriana care actioneaza la suprafata tegumentelor si a plagilor deschise. Acesta este suficient de puternic pentru a ucide bacterii cum ar fi streptococul sau stafilococul auriu , asa ca foloseste-o cu incredere ori de cate ori este necesar.

RIVANOL 1%

Prospect Rivanol – Indicaţii

Soluţia se foloseşte pentru asepsia plăgilor, a mucoaselor urogenitale, bucale, conjunctivale.

De asemenea este recomandat în cazul eczemelor infectate şi al gingivitei.

Se recomanda a fi utilizat ca antiseptic local si dezinfectant.

Soluţie

Antiseptic

Compoziţie

Lactat de etacridină 1 g/1000 ml

Excipient (apă distilată) ad. 1000 ml

Acţiune farmacologică

RIVANOL face parte din grupa coloranţilor organici cu proprietăţi antiseptice. Acţiunea bactericidă este determinată de combinarea antisepticului cu acizii nucleici ai celulelor microbiene, tulburând procesele vitale ale acestora. Nu are acţiune iritantă asupra ţesuturilor şi nu tulbură fagocitoza.

Contraindicaţii

Este incompatibil cu clorura de sodiu (nu se fac soluţii sau diluţii cu ser fiziologic), clorura de amoniu, clorura de calciu, clorura de zinc, acidul salicilic, acidul tanic, cloramina, iodul şi sărurile de argint.

Reacţii adverse

Folosirea produsului timp îndelungat poate întârzia cicatrizarea rănilor.

Mod de administrare

Se aplică prin tamponări, fricţiuni, badijonări sau pensulaţii ale câmpului operator, leziunilor, în jurul articulaţiilor dureroase şi ale focarelor inflamatorii.

Atenţionări

RIVANOLUL se administrează ca atare.

Mod de prezentare

Flacoane cu 50, 100 şi 200 ml.

Medicamentele Magistrale sunt produse care se prepară în famacie la cerere pe bază de rețetă care este individualizată pentru fiecare pacient.

Datorită dezvoltării industriei de medicamente se apelează din ce în ce mai puțin la formulele magistrale.

Există numeroase afecțiuni care se pot utiliza preparatele magistrale.Cele mai frecvente sunt afecțiuni ale mucoasei bucale, problemele dermatologice și afecțiunile ginecologice.

Medicamentele Magistrale sunt produse care se prepară în farmacie, lac erere,pe bază de rețetă, care este individualizată, pentru fiecare pacient. De menționat este faptul că cele mai numeroase magistrale conțin soluții, suspensii și unguente pentru uz extern.

Citește și: Medicamente Magistrale și medicamente Oficinale