Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat: „Nu avem un vaccin pentru coronavirus”

Raed Arafat: „Nu avem un vaccin pentru coronavirus”

Raed Arafat, anunț îngrijorător cu privire la coronavirus: “Este doar o chestiune de timp”

Raed Arafat: „Nu avem un vaccin pentru coronavirus”. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că probabilitatea ca noul virus din China să ocolească Românie este foarte mică. Potrivit acestuia, coronavirus nu are tratament.

Raed Arafat: „Nu avem un vaccin pentru coronavirus”

Conform Libertatea.ro, Raed Arafat a declarat că noul virus din China va ajunge în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență este de părere că apariția cazurilor de coronavirus în România este doar o chestiune de timp.

În acest moment pe teritoriul României nu există niciun caz confirmat de coronavirus. Din păcate, probabilitatea ca acest lucru să se păstreze așa sunt extrem de scăzute. Oamenii circulă foarte mult, iar semnele nu sunt vizibile decât în momentul în care probabil este prea târziu. Practic până la momentul depistării persoana poate contamina deja mulți oameni cu care a intrat în contact. Vă dați seama că închiderea ermetică a tării este imposibil. Cu regret trebuie să recunoaștem faptul că apariția cazurilor de coronavirus în toate tările din Europa este doar o chestiune de timp”, a declarat Raed Arafat.

Nu există vaccin împotriva coronavirusului

De asemenea, Raed Arafat a precizat că virusul ucigaș nu are momentan niciun tratament, ci se tratează simptomatic.

Coronavirusul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a mai spus Arafat.

Conform acestuia, nu se știe deocamdată cum se transmite acest virus. „Dar sunt studii care verifică dacă nu se transmite prin salivă sau altceva„, a mai explicat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: