Redactia.ro
Home » Știri » Reacția virulentă a educatoarelor după ce un copil cu nevoi speciale ar fi fost marginalizat la serbarea de final de an

Reacția virulentă a educatoarelor după ce un copil cu nevoi speciale ar fi fost marginalizat la serbarea de final de an

Serbarea la Grădinița din Novaci

O situație tensionată a izbucnit la grădinița din Novaci, după ce o educatoare a fost acuzată de discriminare de către mama unui copil cu nevoi speciale. Georgiana Maria, una dintre educatoarele vizate, a oferit o explicație detaliată într-o postare pe Facebook, susținând că toți copiii au primit roluri pentru serbare, inclusiv băiețelul în cauză, Vladimir. Cu toate acestea, mama lui Vladimir, Ana Maria Necșoiu, a contestat acest lucru, acuzând educatoarele de discriminare.

Ce spun educatoarele

Georgiana Maria a explicat în postarea sa că rolurile au fost distribuite tuturor copiilor și că acestea au fost puse în ghiozdanele lor, anunțându-se și pe grupul de părinți să pregătească costumele corespunzătoare. Ea a subliniat că, probabil, bilețelul cu rolul lui Vladimir s-a pierdut, așa cum s-a întâmplat și cu o altă fetiță, dar în cazul acelei fetițe, părinții au venit la grădiniță pentru a rezolva problema. Georgiana a spus:

„Vreau să precizez faptul că toți copilașii au primit roluri, inclusiv Vladimir, pe care le-am pus în ghiozdănel, după care am anunțat printr-un mesaj pe grupul de părinți ca rolurile au fost distribuite copiilor și să găsească costume potrivite fiecărui personaj.”

Educatoarea a subliniat că mama lui Vladimir a așteptat până în ziua serbării pentru a face scandal în fața tuturor, în loc să vină să întrebe ce s-a întâmplat cu poezia băiețelului său.

„Mămica susține că la copilul ei nu i s-a dat niciun rol și a așteptat până în ziua cu serbarea să vină să facă scandal în fața tuturor,” a spus Georgiana. Ea a adăugat că acest copil special este unul dintre cei mai cuminți copii, fiind integrat în toate activitățile grădiniței și primind sprijin suplimentar din partea educatoarelor, inclusiv ajutor la mâncare, deoarece nu poate să mănânce singur.

Georgiana a detaliat și că i-au dat lui Vladimir o poezie scurtă de patru versuri pe care aveau de gând să o spună împreună și că acesta era inclus și la dansul de la finalul serbării.

Cu toate acestea, mama lui Vladimir a creat o scenă în fața celorlalți părinți, susținând că băiețelul nu a primit niciun rol și că nu are de ce să stea la serbare. „Doamna a venit direct în fața părinților spunând în gura mare că cel mic nu a primit rol și că nu are de ce să stea la serbare, l-a luat de mânuță și a plecat,” a povestit Georgiana.

Reacția mamei copilului

Ana Maria Necșoiu, mama lui Vladimir, a postat inițial pe Facebook că fiul ei a fost singurul copil necostumat pentru serbare și că acest lucru reprezintă o discriminare. Ea a spus: „Cam așa s-a ținut serbarea la grădinița cu program prelungit Novaci, grupa mare!!!

Singurul copilaș necostumat pentru serbare a fost Vladimir. Pe ce motiv, nu știu, dar bănuiesc! Domnișoarele educatoare Adelina Popica și Georgiana Văcaru nu au avut bună plăcere să îmi spună și mie cum să-l îmbrac pe copil potrivit pentru serbare!”

Ana Maria a adăugat că atunci când a întrebat educatoarele cum să-l îmbrace pe Vladimir pentru serbare, i s-a răspuns într-un mod arogant, lăsând să se înțeleagă că ar fi fost vina ei că nu a primit indicațiile necesare. „Când le-am întrebat, mi s-a răspuns așa, mai de sus, că puteam să-l îmbrac și eu, adică ceva de genul, tot eu sunt vinovata că ceilalți părinți au primit în ghiozdanele copilașilor rolurile și cum să-i îmbrace, numai noi, nu!!!”

Acuzații grave ale educatoarelor

Georgiana Maria a precizat că au existat probleme anterioare cu această mamă, din cauza căreia atmosfera a devenit tensionată. Ea a menționat că Ana Maria a fost rugată să respecte anumite reguli, precum aducerea copilului la grădiniță înainte de ora 10 și să nu mai intre încălțată în clasă. De asemenea, mama lui Vladimir a solicitat educatoarelor să-i taie unghiile copilului, deoarece ea nu reușea să facă acest lucru.

„Cu această mămică am avut numai probleme din cauza că am îndrăznit să îi spunem cu ceva timp în urmă să respecte și ea anumite reguli ca toți ceilalți părinți,” a spus Georgiana. Ea a subliniat că mama lui Vladimir a folosit această ocazie pentru a crea un scandal și pentru a denigra educatoarele, acuzându-le pe nedrept că l-au exclus pe băiețel.

Educatoarea a adăugat că fotografia postată de Ana Maria nu era de la serbare, ci dintr-un moment anterior acesteia, când copiii așteptau cuminți pe scaune pentru a începe evenimentul. În timpul serbării, Vladimir a fost așezat între ceilalți copii și nu a fost marginalizat. „Poza pe care ea a postat-o nu este de la serbare, ci dinaintea acesteia unde copiii așteptau cuminței pe scaunele să termine grupa care a avut serbare înaintea noastră,” a explicat Georgiana.

Cuvântul de final

În încheiere, Georgiana a subliniat eforturile depuse pentru organizarea serbării și dificultățile întâmpinate în gestionarea unui grup mare de copii. „Am muncit foarte mult pentru această serbare de final de promoție să se termine așa. Numai cine lucrează în domeniu știe ce înseamnă să lucrezi cu peste 20 de copii zilnic și câtă grijă implică asta. Dar e mai ușor să faci rău,” a concluzionat educatoarea.

Acest incident reflectă tensiunile care pot apărea în relațiile dintre părinți și cadrele didactice, mai ales în situațiile în care sunt implicați copii cu nevoi speciale. Comunicarea eficientă și colaborarea între părinți și educatori sunt esențiale pentru a evita astfel de conflicte și pentru a asigura un mediu educațional inclusiv și armonios pentru toți copiii.

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: