Redactia.ro
Home » Știri » Rezultate simulare Evaluare Națională 2024. Ce note au obținut elevii de clasa a VIII-a

Rezultate simulare Evaluare Națională 2024. Ce note au obținut elevii de clasa a VIII-a

Pe 23 februarie, elevii de clasa a VIII-a au primit cu emoție rezultatele simulării pentru Evaluarea Națională 2024, un moment important în parcursul lor educațional. Această etapă crucială le oferă o perspectivă asupra nivelului lor de pregătire și asupra ariilor care necesită mai multă atenție și dedicare în vederea examenelor oficiale ce vor avea loc în viitorul apropiat.

Într-o schimbare față de procedurile anterioare, notele obținute la această simulare nu vor fi înregistrate în catalog, rămânând la latitudinea elevului să solicite în mod expres, prin cerere scrisă, includerea acestora în documentele oficiale școlare. Această măsură oferă elevilor posibilitatea de a decide dacă rezultatele lor la simulare vor fi sau nu parte a istoricului lor academic.

Ce rezultate au primit elevii la simulare Evaluare Națională 2024

O altă noutate a fost modul de comunicare al rezultatelor. Spre deosebire de anii anteriori, când elevii puteau verifica rezultatele online pe platforma edu.ro, în acest an, informațiile au fost transmise direct către școli, iar profesorii au fost cei care le-au comunicat elevilor rezultatele obținute. Această metodă a avut ca scop facilitarea unei discuții constructive între elevi și cadrele didactice, permițând o analiză mai detaliată a rezultatelor și identificarea celor mai eficiente metode de îmbunătățire a performanței școlare.

Analiza statistică a rezultatelor la nivel național a arătat un procentaj de 73,98% dintre elevi cu note mai mari sau egale cu 5 la Limba și literatura română, în timp ce la Matematică procentul a scăzut la 42,37%. În ceea ce privește Limba și literatura maternă, procentajul elevilor cu note mai mari sau egale cu 5 a fost de 82,93%. Aceste date evidențiază zonele de forță, dar și pe cele care necesită intervenții și strategii pedagogice ajustate pentru a crește nivelul de cunoștințe și competențe ale elevilor.

De remarcat este și numărul de note maxime obținute: 44 de zece la Limba și literatura română, 91 la Matematică și 22 la Limba și literatura maternă, reflectând existența unui nucleu de excelență în rândul elevilor, care reușesc să atingă performanțe deosebite chiar și în condiții de evaluare sumativă.

Calendar Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a 2024:

  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: