Redactia.ro
Home » Știri » Românii revin la o viață normală din august, anunță Ministrul Sănătății. Ce măsuri de relaxare se vor lua în continuare

Românii revin la o viață normală din august, anunță Ministrul Sănătății. Ce măsuri de relaxare se vor lua în continuare

Când revenim la normalitate, potrivit lui Nelu Tătaru

Din august am putea avea din nou o viață normală, spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a vorbit despre faptul că în această săptămână se va face o evaluare a primelor zile de relaxare din țara noastră, iar în funcție de concluzia la care vor ajunge specialiștii se vor lua următoarele măsuri de relaxare.

Ce măsuri de relaxare se vor lua în continuare și de la ce dată se aplică

Nelu Tătaru a explicat că următoarele măsuri de relaxare se vor lua începând cu 1 iunie, la această dată cel mai probabil fiind deschise terasele. Totodată, ministrul a afirmat că aceasta nu este singura măsură de relaxare ce va fi luată, dar totul depinde de evaluarea făcută la finalul acestei săptămâni, când se vor analiza cele 14 zile de relaxare.

La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată, ştim destul de sigur că vom redeschide terasele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea se va face la sfârşitul acestei săptămâni”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: De la 1 iunie se deschid terasele iar din august vom avea o viață normală

În același timp, Nelu Tătaru a ținut să precizeze că terasele nu se vor redeschide în aceleași condiții de până la izbucnirea pandemiei, ci trebuie respectată în continuare distanțarea socială. Iar cine vrea să meargă la terasă trebuie să își facă programare, pentru a se evita cozile și aglomerațiile.

Păstrăm aceeaşi distanţare socială. Avem acea distanţă de un metru şi jumătate care trebuie să existe şi precauţiile care vizează suprafeţele sau locurile comune, cum sunt toaletele. Urmărim modul de propagare a unei infecţii. (…) De aceea, recomandările noastre vor fi şi, ca măsuri de precauţie, acele programări şi la terase, dar şi la viitoarele deschideri ale restaurantelor. Vor fi cu programare, nu vor fi locuri de aşteptare, aglomerări”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a venit și cu o veste bună pentru toți românii. Acesta a anunțat că din august vom reveni la o viața cât mai aproape de normalitatea dinaintea pandemiei de COVID-19.

„Noi vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca pentru sfârşitul lunii iulie, august să avem o viaţă cvasinormală”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Pandemia a izbucnit în țara noastră în luna februarie. De atunci, au fost două luni de izolare pentru populație fiind declarată starea de urgență. Aceasta a expirat pe 15 mai și a intrat în vigoare starea de alertă, cu primele măsuri de relaxare.

Loading...