Redactia.ro
Home » Știri » Salariul de profesoară a lui Carmen Iohannis uimește. Ce venituri are soția președintelui

Salariul de profesoară a lui Carmen Iohannis uimește. Ce venituri are soția președintelui

carmen iohannis

Salariile angajaților din învățământ s-au triplat în ultimii zece ani. Ce-i drept, erau foarte mici. Acum nu mai sunt atât de modeste. Și veniturile lui Carmen Iohannis au crescut, însă, în ultima vreme.

Foarte mulți ani, cadrele didactice au avut salarii foarte mici. Chiar dacă unele au ajuns la aproape 4.500 de lei, acesta  este pentru profesorul aflat la sfârșitul carierei la catedră, cu grad didactic maxim. Însă, mai sunt educatori care au 1.600 de lei și profesori cu 1.950 de lei, mult mai puțin decât portarul de la Parlament. Soția președintelui s-a descurcat la acest capitol. Salariul ei a ajuns să fie unul decent.

Ce venituri are soția președintelui

Carmen Iohannis (61 de ani) a rămas la Sibiu, după ce soțul ei a fost ales președintele României. Este profesoară la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, un liceu de elită din țară. Este foarte iubită de elevii săi, cu atât mai mult că ei se mândresc cu profesoara lor de Engleză care este Prima Doamnă.

Salariul ei de profesoară a crescut în fiecare an, dar puțin, câte puțin, arată declarațiile de avere ale președintelui. Se pare că a găsit o modalitate să își rotunjească veniturile. Și-a depus dosarul pentru obținerea gradației de merit, sesiunea 2021, așa cum au făcut-o și alți 232 de profesori din județ.

A obținut un punctaj excelent, 102 puncte. După 37 de ani de muncă, profesoara de Engleză Carmen Georgeta Iohannis are acum un salariu de 3.735 de lei, adică 44.816 lei pe an.

Creșterea salarială, doar pentru 5 ani

Gradaţia de merit se atribuie pe o perioadă de 5 ani, potrivit metodologiei Ministerului Educației.

„Personalul didactic din învăţământ beneficiază de gradaţia de merit, acordată prin concurs.  Această gradaţie se acordă pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar, respectiv al instituţiei de nivel superior şi reprezintă 25% din salariul de bază.  Doar 16% dintre cadrele didactice primesc gradație de merit. Gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani.”

Câștigătorii se aleg printr-un concurs anual de dosare. Acordarea gradației de merit se face prin participarea profesorilor la un concurs.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: