Redactia.ro
Home » Stil de viață » Se găsesc în bucătăria ta farfuriile acestea? Trebuie să le arunci numaidecât

Se găsesc în bucătăria ta farfuriile acestea? Trebuie să le arunci numaidecât

GALERIE FOTO (2)Se găsesc în bucătăria ta farfuriile acestea? Trebuie să le arunci numaidecât

Orice gospodină care iubește să gătească are, cu siguranță, nenumărate ustensile și o veselă amplă în bucutărie. Se-ntâmplă, în cazul unora, să se păstreze anumite căni și farfurii vechi care au suferit mici accidente de-a lungul anului, iar asta e extrem de periculos pentru sănătatea familiei. Un specialist atrage atenția asupra acestei greșeli pe care orice gospodină o face!

Pericolul existent în cănile și farfuriile vechi

Dacă deții căni, farfurii ori oale vechi, care de-a lungul anilor au suferit mici accidente, ar fi bine să renunți la ele. Specialiștii spun că aceste obiecte sunt foarte periculoase pentru familia ta, iar motivul este unul logic.
Dat fiind faptul că obiectele care au fost scăpate ori bușite au căpătat anumite fisuri, acestea permit ca substanțele toxice să rămână în acele suprafețe. Prin urmare, ulterior, vor ajunge direct în mâncare. Și, apoi, direct în organismul tău, riscând să dezvolți infecții ori chiar boli grave.

Specialiștii atrag atenția asupra acestui pericol

În plus, specialiștii spun că farfuriile, cănile și oalele sunt vopsite cu anumite elemente dăunătoare pentru organism, cum ar fi cobalt, bor, cadmiu, care, evident, se vor elibera în mâncare atunci când obiectele sub ciobite. Atâta vreme cât vesela este întreagă, pericolul nu există.

Un alt pericol constă în faptul că odată fisurată, vesela se poate sparge în momente neașteptate. De exemplu, când torni un ceai ori lapte cald într-o cană fisurată. Dacă s-ar sparge, ar putea crea răni serioase. Deci, recomandarea specialiștilor este să nu stai pe gânduri și să arunci toată vesela care prezintă urme de uzură.