Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Se plimbau pe plajă și au găsit o piatră de 70.000 de dolari. Este unul dintre cele mai scumpe ingrediente în parfumerie

Se plimbau pe plajă și au găsit o piatră de 70.000 de dolari. Este unul dintre cele mai scumpe ingrediente în parfumerie

Un cuplu din Marea Britanie, Gary și Angela Williams, au fost luați prin suprindere atunci când se plimbau pe plajă și au găsit o piatră urât mirositoare, care părea mai degrabă un ou de dinozaur. Au aflat mai târziu că au descoperit, de fapt, o piatră foarte rară și care valorează 70.000 de dolari. Totodată, au aflat că este unul dintre ingredientele esențiale unei parfumerii.

Se plimbau pe plajă și au găsit o piatră de 70.000 de dolari. Este unul dintre cele mai scumpe ingrediente în parfumerie

Pentru Gary și Angela Williams din Overton, Lancashire, o zi obișnuită, în care se plimbau pe plajă, s-a transformat într-una plină de mister. Au dat peste un obiect urât mirositor care aducea cu un ou de dinozaur. Mare le-a fost mirarea atunci când au aflat că dețin, de fapt, o piatră extrem de scumpă și rară, folosită în industria parfumeriei. Piatra valorează 70.000 de dolari, informează dailynews.ro.

Image result for cașaloți ambra cenusie

După o analiză mai îndelungată, Gary și Angela Williams au descoperit că piatra se numește Ambră Cenușie. Ambra Cenușie se formează în intestinul cașaloților și ajută la fixarea mirosurilor parfumurilor de lux.

Image result for ambra cenusie parfumerie

Cum pot crea cașaloții această piatră

Ambra Cenușie se formează în interiorul cașaloților îndată ce aceste mamifere înghit obiecte tăioase, iar intestinele lor secretă o substanță lipicioasă care nu permite ca mucoasa intestinală a lor să fie rănită. Cu timpul, aceste resturi se formează precum niște bulgări care sunt eliminați odată cu materiile fecale ale balenelor sau în timpul procesului de regurgitare. Ulterior, soarele este cel care le întărește și le dă aspectul dur.

Image result for cașaloți ambra cenusie

”Când caşaloţii înghit obiecte tăioase – precum ciocurile cornoase ale calmarilor ce constituie hrana lor obişnuită – intestinele lor secretă o substanţă lipicioasă ce înveleşte aceste resturi ascuţite, pentru a nu răni mucoasa intestinală. Cu timpul, aceste resturi se aglomerează sub formă de bulgări de diferite dimensiuni, care sunt eliminate fie odată cu materiile fecale, fie regurgitate. Sub influenţa soarelui şi a apei marine, aceste amestec se transformă într-o materie dură, cu un miros aromatic specific”, potrivit Descoperă.ro.

Image result for cașaloți ambra cenusie

În unele țări, piatra este ilegală

Piatra, care are un aspect de ceară, este ilegală în unele țări, deoarece se consideră că are legătură cu exploatarea balenelor.

”Era ceva între pește și îngrășământ natural”, sună minunat, nu? În cele din urmă s-a dovedit că piatra de un kilogram și jumătate valora 70.000 de dolari, dar e de notat că în unele țări este ilegală deoarece se leagă de exploatarea balenelor”, a explicat Gary.

Etichete: