Redactia.ro
Home » Homepage » Sfântul Andrei 2022. Tradiții și superstiții. Ce să faci astăzi ca să ai noroc, sănătate și bunăstare

Sfântul Andrei 2022. Tradiții și superstiții. Ce să faci astăzi ca să ai noroc, sănătate și bunăstare

Sfântul Andrei 2022. Tradiții și superstiții. Ce să faci astăzi ca să ai noroc, sănătate și bunăstare

Sfântul Andrei 2022, tradiții și superstiții. Iată ce să faci ca să ai noroc, sănătate și bunăstare, lucruri pe care ni le dorim cu toții, dar și ce să nu faci ca să nu cumva să atragi răul spre tine și spre gospodăria ta.

Sfântul Andrei 2022. Tradiții și superstiții. Ce să faci astăzi ca să ai noroc, sănătate și bunăstare

„Sfântul Andrei întărea pe cei ce credeau în Hristos, îi îmbărbăta spre răbdarea muncilor vremelnice, învățându-i că nu este vrednică nicio muncă a vremii de acum pe lângă răsplătirea bunătăților celor ce vor să fie”, relatează doxologia.ro.

Ritualurile din această noapte a Sfântului Andrei variază în funcție de zonă și, poate, cel mai cunoscut dintre ele este acela că fetele și femeile nemăritate își pot visa ursitul dacă își pun busuioc de la biserică sub pernă, „jumătatea” cu care își vor petrece întreaga viață și alături de care își vor întemeia o familie. Totuși, există numeroase alte obiceiuri încărcate de simbolism care nu au legătură cu măritișul.

E noaptea când, spune legenda, toate animalele vorbesc. Nu e bine să le asculți, ca să nu mori. Toți copiii din flori se fac strigoi, iar cine lucrează și face treabă prin casă și gospodării o să se îmbolnăvească de ciumă.

Un alt exemplu, în anumite părți ale României, gospodarii obișnuiesc să pună usturoi în toate colțurile casei, dar și în adăposturile animalelor pentru a se feri și a le feri de „spiritele rele”. De altfel, toate cănile și vasele din care mănâncă trebuie întoarse cu gura în jos din același motiv.

E important ca gospodarii să nu facă nimic în curte pe 30 noiembrie, tocmai pentru ca animalele de pradă să nu le atace vitele și să le omoare.

Din bătrâni, se spune că, pentru a te proteja de rău este bine să eviţi să:

  • îţi piepteni părul
  • torci
  • faci curat în casă şi grajduri
  • dai gunoiul afară
  • dai bani cu împrumut
  • te cerți

În urma slujbei care se ține la biserică în cinstea Sfântului Andrei, enoriașii se întorc acasă cu busuioc, menit să-i apere de rău și să aducă prosperitate casei lor. E bine ca în această zi să te rogi, pentru tine și pentru cei dragi, la biserică, să dai de pomană pachețele de pomană spre pomenirea celor morți, să fii milostiv cu cei săraci și cu cei bolnavi, să dăruiești fructe, apă și mâncare. Toate acestea vor fi benefice pentru tine și ți se vor întoarce.

Sfântul Andrei 2022. Tradiții și superstiții. Ce să faci astăzi ca să ai noroc, sănătate și bunăstare
Foto: doxologia.ro (colaj)

Rugăciune Sfântul Andrei 2022

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin.

Sursa: doxologia.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: