Redactia.ro
Home » Știri » Strigătul disperat al mamei unui copil cu nevoi speciale, marginalizat la serbarea de sfârșit de an. „M-a durut”

Strigătul disperat al mamei unui copil cu nevoi speciale, marginalizat la serbarea de sfârșit de an. „M-a durut”

Vladimir, marginalizat la Grădinița din Novaci. Foto: Facebook / Ana Maria Necșoiu

Săptămâna trecută, Grădinița cu Program Prelungit Novaci a organizat o serbare pentru grupa mare. Evenimentul a fost așteptat cu nerăbdare de către copii și părinți, marcând un moment special în viața micuților. Din păcate, pentru familia unuia dintre copil, serbarea a lăsat un gust amar și a adus în prim-plan probleme legate de comunicare și organizare.

Vladimir este un copil cu nevoi speciale și a fost singurul care nu a avut o costumație adecvată pentru serbarea de final de an. Acest lucru i-a provocat o durere imensă mamei, care și-a spus oful pe rețelele de socializare. Postarea a devenit virală, fiind distrubituită în mediul online de mii de persoane.

Reacția virulentă a mamei

„Cam asa s0a ținut serbarea la grădinița cu program prelungit Novaci,grupa mare!!! Singurul copilaș necostumat pentru serbare,a fost Vladimir ,pe ce motiv, nu știu,dar bănuiesc! domnișoarele educatoare Adelina Popica și Georgiana Vacaru,nu au avut buna plăcere să îmi spună și mie cum să-l îmbrac pe copil, potrivit pentru serbare! Când le-am întrebat, mi s-a răspuns asa, mai de sus, că puteam să-l îmbrac și eu, adică ceva de genul, tot eu sunt vinovată că ceilalți părinți au primit în ghiozdanele copilașilor rolurile și cum să-i îmbrace, numai noi,nu!!! Sincer, am rămas cu un gust amar, despre ce s-a întâmplat astăzi, adică,pe mine ca mama m-a durut, dar asta nu rămâne asa, că nu e ok”, a scris Ana Maria Necșoiu,mama copilului, pe facebook.

 

Oamenii care au distribuit postarea au sfătuit-o pe femeie să facă reclamații la Inspectatorul Școlar Județean Gorj și la Ministerul Educației.

„Să le fie rușine,cum poți să faci discminări între copii?De asta nu ne mai rabdă Dumnezeu,in fața lui Dumnezeu suntem toți egali,o să le pedepsească și pe ele timpul este inainte”, a comentat o doamnă.

Deocamdată, Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu a dat niciun comunicat în legătură cu situația de la Grădinița din Novaci.

O altă poveste specială

Miercuri, site-ul www.redacția.ro a prezentat cazul unui alt copil special. Alex are 7 ani și a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Copilul a trăit zilele acestea una dintre cele mai mari bucurii ale vieții sale. Băiatul a fost pe teren la meciul România – Ucraina de la Euro, ținându-l de mână pe Nicușor Bancu. Mama lui Alex și-a spus povestea pentru www.redacția.ro.

„Am câștigat un concurs prin LIDL în colaborare cu UEFA. Au fost 11 copii din România, dar a fost singurul caz special. A fost o provocare extraordinară pentru mine ca părinte, la fel și pentru copil. L-am lăsat fără mine 5 ore cu echipa aceasta de copii. S-a comportat foarte bine, a respectat tot ce înseamnă protocol. La oamenii atipici,  compartamentul  e problema, poate fi haotic. Mă gândeam că agitația o să-l deranjeze. A fost cu Bancu de mână. Dacă vă uitați pe transmisie,  el privește diferit. Toți se uita în aceeași direcție . A fost foarte frumos, i-a plăcut foarte mult. A avut un feedback, a socializat cu ceilalți copii.

A avut o evoluție  fulminantă. Este un copil atipic. S-a născut cu autism. A fost diagnosticat la trei ani. Acum are 7 ani, se va duce în clasa zero. El este funcționa. Noi am avut program strict în Germania, program pe ore, bine stabilit. I-au rămas ghetele, jambiere, echipamentul. Noi am fost rezerva patru și au renunțat alții, de aceea am ajuns. Am avut multe emoții. Bucuria mea cea mai mare a fost că a stat fără mine. Gandiți-vă un omuleț într-un stadion atât de mare”, a mai spus mama copilului, pentru site-ul www.redacția.ro.

În timpul meciului, Alex a fost captivat de fiecare moment al jocului. Fiecare atac, fiecare apărare și fiecare pasă au fost urmărite cu sufletul la gură. El a fost un exemplu pentru ceilalți fani, arătând că pasiunea pentru fotbal și respectarea regulilor sunt compatibile, indiferent de circumstanțe. Părinții săi, care au urmărit îndeaproape de la distanță, au fost extrem de mândri de realizările lui Alex.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: