Redactia.ro
Home » ADEVARUL » Surpriza pe care un țăran a avut-o când își săpa pământul

Surpriza pe care un țăran a avut-o când își săpa pământul

GALERIE FOTO (3)

Surpriza pe care un țăran a avut-o când își săpa pământul. Timp de 30 de ani a deținut o piatră ciudată, fără să știe ce era de fapt acel obiect. În ziua în care a aflat, a fost șocat să descopere că deținea o nestemată.

Surpriza pe care un țăran a avut-o când își săpa pământul

Un fermier spaniol a deținut mai bine de 30 de ani o piatră care s-a dovedit a fi un meteorit care valorează cel puțin 5.3 milioane de dolari. Cum și-a dat seama ce era, de fapt, acea piatră? A urmărit un documentar difuzat la televizor despre meteoriți și a văzut asemănarea. Ulterior, a luat legătura cu geologul Juan Carlos Gutierrez Marco pentru a-i confirma ipoteza.

După mai multe analize, piatra s-a dovedit a fi un meteorit preistorică, o rămășiță a unei comete sau a unui asteroid după impactul cu Terra. Valoarea estimată a acestui meteorit este de 5.3 milioane de dolari, după cum informează DailyMail.co.uk. „Am fost sărac și nu știam ce comoară am în curte.”, a spus bătrânul fermier. Asemenea meteoriți au mai fost găsiți în anii ’50 în Granada și Zaragoza.

Meteoritul, expus în muzeul din Madrid

Meteoritul a fost păstrat de fermier, însă o parte din el, prelevat pentru teste, a fost expus în muzeul Mining din Madrid, alături de o replică a meteoritului în sine. Imediat după ce a aflat valoarea meteoritului, fermierul a anunțat că se gândește să-l vândă.

A precizat, însă, că s-ar putea să fie o vânzare online, dat fiind faptul că a aflat că există o piață de deschidere pentru așa ceva. Până atunci va fi ținut într-un loc sigur și ascuns.

Loading...