Redactia.ro
Home » Stil de viață » Tânărul cu Sindromul Down care a devenit bucătar. Povestea impresionantă a lui Petru

Tânărul cu Sindromul Down care a devenit bucătar. Povestea impresionantă a lui Petru

GALERIE FOTO (6) Tânărul cu Sindromul Down care a devenit bucătar

Tânărul cu Sindromul Down care a devenit bucătar. Povestea de viață a lui Petru Caisîn este de-a dreptul incredibilă. Deși are Sindromul Drown, tânărul de 17 ani a reușit să devină un bucătar de excepție. Petru le demonstrează tuturor că imposibilul nu există.

Tânărul cu Sindromul Down care a devenit bucătar. Povestea impresionantă a lui Petru

Tânărul cu Sindromul Down care a devenit bucătar. De multe ori auzim că persoanele cu Sindromul Down sunt persoane speciale care nu pot lucra într-o societate normală. Motiv pentru care sunt puțini oameni care au fost angajați fără să se țină cont de boala lor. Sindromul Down nu este o boală, ci o schimbare genetică definitivă. O persoană care suferă de aceastp boală are 47 de cromozomi în loc de 46. La nivel mondial, unul din 800 de nou-născuți este diagnosticat cu această modificare genetică. Și în prezent, societatea noastră continuă să creadă stereotipurile și să se ferească de acești oameni, extrem de speciali. Este și povestea lui Petru Caisîn din Republiva Moldova.

Soții Viorica și Serghei Caisîn au vrut să aibă mai mulți copii, savurând fiecare moment petrecut alături de copiii lor. Prima sarcină a decurs fără probleme, venind pe lume o fată, Sara, cea de-a doua sarcină a decurs fără probleme, dar în ziua în care Petre a venit pe lume, părinții lui au aflat că suferă de Sindromul Down. Viorica și Serghei nu știau absolut nimic despre această boală. „Medicii ne-au spus să-l lepădăm, să-l lăsăm la spital. Noi n-am vrut. E copilul nostru și noi știam că-l vom iubi, indiferent de dizabilitatea lui. Nu știam până atunci despre existența unei asemenea afecțiuni. Informații prea multe nici nu erau accesibile.Am cercetat prin cărți, pe internet, am consultat medicii și alți specialiști din domeniu, am căutat alți părinți care aveau copii diagnosticați cu Sindrom Down”, povestește Serghei Caisîn.

Conform acestora, creșterea unui copil cu sindromul Down nu se deosebește de cresterea unui copil tipic. Cei doi soți au decis ca baiatul lor să nu fie privat de dreptul la învățătură. Petru a reușit să meargă la grădinița din localitate, devenind un adevărat lider în clasa lui. Nu a mers la școală, ci a primit instruire la domiciliu. După ce soția sa a murit, Serghei își crește singur băiatul. „Totul face – mâncare, curățenie, lucru pe afară. Unde-s eu, acolo-i și el. Suntem ca doi prieteni. Eu nu consider că el are vreo dizabilitate”.

Petru impreuna cu tatal lui

Petru este un bucătar excepțional

Petru, 17 ani, își dorește să devină un bucătar cunoscut și să lucreze într-un restaurant și în fiecare zi experimentează câte o rețetă împreună cu tatăl său. Astfel, tânărul paote găti de la supe până la deserturi.

Ulterior, cu ajutorul oamenilor, Petru a reușit să ajungă elev al instituției „Insula Speranțelor”, beneficiind gratuit de studii. Tânărul a devenit prima persoană cu Sindrom Down care a absolvit specialitatea de bucătar și care a absolvit, o instituție de învățămâânt profesional tehnic. În prezent, Petru beneficiează de instruire la Întreprinderea socială „Floare de cireş”, realizată de către Asociația Obștească„Eco-Răzeni” din raionul Ialoveni. Acolo învață să gătească și să servească clienții, să lucreze în echip, pentru a deveni membru activ în comunitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: