Redactia.ro
Home » ADEVARUL » Ți-l amintești pe băiețelul care fuma 40 de țigări pe zi? Cum arată acum

Ți-l amintești pe băiețelul care fuma 40 de țigări pe zi? Cum arată acum

GALERIE FOTO (6) fuma 40 de țigări pe zi

În urmă cu mai bine de zece ani, toată lumea vorbea despre acel băiețel obez care fuma 40 de țigări pe zi. Mulți s-au întrebat ce s-a întrebat între timp cu acesta și, mai ales, cum a ajuns să arate. Ei bine, iată ce relatează presa străină!

Ce s-a ales de băiețelul care fuma 40 de țigări pe zi

Ardi Rizal, un băiețel de doar 2 ani, a ajuns senzație pe internet după ce a fost filmat fumând într-un sătuc. Micuțul era dependent de nicotină și fuma chiar și 40 de țigări pe zi. Cum era de așteptat, mulți prevedeau pentru el un viitor sumbru și o viață nu foarte lungă.

Ei bine, veți fi surprinși să aflați că viața băiețelului, ajuns acum la 12 ani, s-a schimbat radical. Nu numai că a rezistat în fața dependenței la nicotină, ci și-a schimbat cu totul stilul de viață. Cu ajutorul guvernului indonezian, Ardi a reușit să se lase de fumat în doar doi ani, grație unui program de reabilitare. Guvernul indonezian s-a văzut forțat să intervină după ce și alți copii din alte sate i-au preluat obiceiul nociv al lui Ardi. „Când s-a lăsat de țigări, la început, Ardi avea diverse toane. Acum nici nu vrea să le mai vadă (n.r. țigări)”, spune mama lui Ardi.

Cum arată acum Ardi Rizal

Culmea e că imediat cum s-a lăsat de fumat, Ardi a dezvoltat o altă dependență. Cea de mâncat. Fără cele 40 de țigări pe zi, Ardi a început să mănânce junk food și să bea chiar și trei căni de lapte condensat pe zi. Dependența lui a devenit atât de puternică încât se dădea cu capul de pereți pentru porții extra. La 5 ani ajunsese să cântărească 24 de kilograme, cu mult peste limita normală.

Familia lui a luat atitudine și l-a dus la nutriționist. Acesta din urmă i-a dat să urmeze o dietă strictă. După patru ani de când s-a lăsat de fumat și a urmat o dietă strictă, Ardi a ajuns să aibă o greutate ideală. A slăbit foarte mult și s-a însănătoșit. Acum, Ardi este un băiețel perfect normal, cu o alimentație sănătoasă și cu rezultate bune la învățătură, potrivit presei străine.