Redactia.ro
Home » Monden » Traian Băsescu a schimbat prefixul. Mesajele emoționante primite de la fiicele sale

Traian Băsescu a schimbat prefixul. Mesajele emoționante primite de la fiicele sale

GALERIE FOTO (5)Traian Băsescu și-a schimbat prefixul

Traian Băsescu a schimbat prefixul. Fostul președinte al României, Traian Băsescu a împlinit 70 de ani. Evenimentul nu a putut fi trecut neobservat, mai ales de către fiicele sale, ELena și Ioana Băsescu care au postat pe rețelele de socializare mesaje emoționante cu această ocazie.

Traian Băsescu a schimbat prefixul. Mesajele emoționante primite de la fiicele sale

Traian Băsescu a schimbat prefixul. Fostul președinte al României s-a născut în 1951, în localitatea Basarabi, din Constanța. Traian Băsescu a fost unul dintre cei mai admirați și contestați politicieni români din perioada comunistă. A devenit popular în 2000, reușind să câștige, 3 bătălii electorale ce păreau pierdute. În 2000 a câștigat lupta pentru primăria generală a Capitală, când l-a învins pe Sorin Oprescu, și cele pentru Președinție, când i-a învins pe contracandidații de la PSD Adrian Năstase și Mircea Geoană.

Traian Băsescu a avut două mandate ca președinte și tot de 2 ori a fost suspendat din funcție. Prima suspendare a avut loc în 2007, dat votul popular l-a reconfirmat, iar la a doua, din 2012, doar o decizie a Curții Constituționale, care a invalidat rezultatul referendumului, l-a salvat de la demitere. La 1 ianuarie 2007, în timpul mandatului său, România a aderat la Uniunea Europeană. Ieri, fostul lider al României a împlinit 70 de ani. Fiicele sale, Ioana și Elena Băseascu nu au uitat de această zi importantă și i-au transmis mesaje emoțioanante pe rețelele de socializare. Cu siguranță, fostul președinte este extrem de mândru de fiicele sale. Ioana i-a urat „La mulţi ani!” pblic, postând o imagine cu ei doi, în timp ce Elena a postat pe contul său de Instagram o fotografie cu el și cu toți nepoții, Anais, Traian Jr., Anastasia și Radu, însoțită de urarea „La mulţi ani, tati!”.

Traian Băsescu, de patru ori bunic

Fostul lider al statului se poate declara un bărbat împlinit atât pe plan profesional, cât și personal. Are o căsnicie fericită alături de Maria Băsescu și este bunic de patru ori, motiv pentru care este extrem de mândru. Elena, fiica cea mică i-a dăruit trei nepoți, iar Ioana, cea mare, unul. EBA a devenit mămică pentru prima oară în 2003, când a adus-o pe lume pe Sofia Anais, iar doi ani mai târziu l-a adus pe lume pe Traian jr. În 2018, după ce a divorțat de Syda, EBA a adus-o pe lume pe Anastasia.

De cealaltă parte, Ioana i-a dăruit lui Traian Băsescu un singur nepot, Radu, rezultat din mariajul cu avocatul Radu Pricop. De fiecare dată când se ivește ocazia, fostul președinte nu ezită să se pozeze alături de ei. Acesta și-a exprimat în multe rânduri opinia sa despre importanța familiei, mărturisind că în viață trebuie să faci două lucruri: „Să faci copii și să ai pământ.Dacă vrei să crești trei copii, îi crești. Și nu plecați de la premiza că îi dă tata bani. Nu”, mărturisea fostul șef al statului.

În prezent, fostul președinte al României s-a retras din viața politică și se ocupă, în mare parte, de cei patru nepoți pe care îi are. După ani buni de activitate politică, Traian Băsescu încasează o pensie frumușică. Acesta a ieșit la pensie cu 2.987 de lei, primind și indemnizație lunar de 75% în calitate de fost președinte. ”Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât… Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a declarat Traian Băsescu în cadrul unui interviu.

Etichete: