Redactia.ro
Home » Știri » Tulpina sud-africană Covid 19, identificată în România. Primele cazuri de infectare în București și Pitești

Tulpina sud-africană Covid 19, identificată în România. Primele cazuri de infectare în București și Pitești

Tulpina sud-africană Covid 19 a ajuns și în România. Primii pacienți care s-au infectat cu noua tulpină sunt două persoane din București și Pitești.

Primele două cazuri de infectare cu noua tulpină sud-africană în România s-au înregistrat la doi pacienți din București și Pitești, potrivit de ultimele informații oferite de specialiștii în sănătate.

Tulpina sud-africană Covid 19, identificată în România

„În urma analizării unui nou lot de 93 de probe în cadrul studiului de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2, divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de pe teritoriul României. Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești.

Specialiștii MedLife au identificat în această etapă a studiului încă 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7, ceea ce înseamnă o prevalență de 77% pe lotul analizat. Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din București – 61 de pacienți, din Constanța – 4 pacienți, din Dâmbovița – 2 pacienți, din Prahova – 1 pacient, din Ilfov – 1 pacient, din Galați – 1 pacient, din Cluj – 1 pacient și din Teleorman – 1 pacient.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică”, transmite un comunicat MedLife.

Primele cazuri cu tulpina sud-africană în România

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, tulpina sud-africană, ajunsă acum și în România, este caracterizată printr-o creștere a capacității de contagiere, așa cum se întâmplă și în cazul tulpinii din Marea Britanie.

Deocamdată nu există informații care să indice că ar putea provoca cazuri mai grave decât celelalte mutații ale virusului Covid-19.

Totodată, experții în sănătate susțin că nu au fost observate până în prezent creșteri ale ratei de deces din cauza noii tulpini. Alarmant este, însă, impactul major asupra modului mai ușor de a transmite virusul.

Informațiile medicale indică faptul că Varianta B.1.351 a fost identificată pentru prima data în Africa de Sud, la mijlocul lunii decembrie 2020.

Până în prezent, tulpina sud-africană Covid-19 a fost depistată la pacienți din aproape 50 de țări.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini