Redactia.ro
Home » Știri » Un bărbat mărturisește de pe patul de spital diferența dintre gripă și Covid-19

Un bărbat mărturisește de pe patul de spital diferența dintre gripă și Covid-19

GALERIE FOTO (2)

Un bărbat de 39 de ani se află internat în spital încă de la începutul lunii, fiind confirmat cu virusul Covid-19. Acesta a povestit chiar de pe patul de spital ce simptome a avut, care au dus la internarea lui, și, ulterior, la depistarea virusului Covid-19.

Bărbatul mărturisește cum s-a făcut diferența dintre gripă și Covid-19 în cazul lui

Justin are doar 39 de ani și este unul dintre tinerii loviți de coronavirus. Deși inițial nu s-a așteptat la pronostic, bărbatul a sfârșit prin a fi depistat pozitiv cu acest virus. El povestește că la debutul bolii nu a avut decât dureri și apoi dificultăți de respirație. Odată cu trecerea zilelor, bărbatul spune că simptomele i s-au acutizat, mai ales că suferă și de diabet, așa că a fost nevoit să ceară ajutorul medicilor.

„Mă durea când respiram. Am fost tratat pentru gripă, am luat Tamiflu, mi-a fost trimis un inhalator acasă. Mi s-a zis să revin dacă mă simt rau, ața că am facut asta. Azi mă doare foarte rău când respir. Când merg la baie parcă alerg un maraton. Durerea nu e ca la o raceală. Mă dor plamanii, pur si simplu. E greu de înțeles, Gândiâi-vă la o gură de aer rece și durerea pe care o simțiți în plămâni până se incalzesc din nou. Așa ceva e ți cu boala asta. Inhalatorul îmi face plămânii să doară și mai tare. Gândiți-vă că e ca și cum v-ați tăia și ați pune alcool pe rană. Cam asa e. Nu e o gripa. Gripa e altceva. E atât de diferită de gripă…”, a spus Justin intr-o serie de mesaje publicate pe Twitter.

pacient covid19

„Sunt acasă, în carantină. Dacă nu-mi revin, trebuie să mă întorc la spital. Organele mele sunt bine. Oxigenul e la 100%, dar totul depinde de evoluția mea în următoarele zile. Dacă oxigenul scade sub 90%, primesc oxigen. La 85%, sunt intubat. Atunci devine totul înfricoșător”, a completat bărbatul.

Un site din Wuhan China a realizat un infografic pe zile despre cum evoluează boala

Specialiștii chinezi au realizat un studiu pe 140 de bolnavi de la spitalul Zhongnan al Universității din Wuhan pentru a vedea cum se comporta virusul Covid-19 odată instalat în organismul uman. Printre primele observații au fost simptomele de început al celor de-abia diagnosticați. Astfel, circa 99% dintre bolnavi au avut febră mare, mai bine de jumătate se simțeau epuizați fizic și avea tuse seacă, iar o treime resimțeau dureri musculare și se confruntau cu dificultăți de respirație.

Haideți să vedem cum a evoluat Covid-19 pe zile, conform unui studiu realizat pe bolnavii tipici:

– În prima zi pacienții au febră. Resimt ușoară oboseală, dureri musculare și tuse seacă. Puțini dintre aceștia au avut cu o zi în urmă stare de greață și diaree;
– În a cincea zi, bolnavii întâmină dificultăți de respirație, mai ales vârstnicii;
– În cea de-a 7-a zi, bolanvii ajung în spitale;
– În a 8-a zi, bolnavii care au o formă gravă dezvoltă un sindrom de detresă respiratorie acută, ce are ce are ca efect acumularea de lichid şi prăbuşirea alveolelor, împiedicând plămânii să realizeze schimbul de oxigen şi dioxid de carbon, iar boala putând deveni astfel fatală. De obicei, aceasta este ziua în care devine necesar aparatul de ventilaţie;
– În a 10-a zi, dacă simptomele se înrăutățesc, pacienții ajung la Terapie Intensivă. Se confruntă cu dureri în zona abdominală și le lipsește apetitul. Doar un procent de 2% dintre bolnavi își pierd viața la circa 18,5 zile de la infectarea lor.
– În a 17-a zi, pacienții care își revin primesc bilet de ieșire din spital, după două săptămâni și jumătate de boală.

Loading...