Redactia.ro
Home » Știri » Un neurochirurg trage un semnal de alarmă referitor la izolare. „Nu am făcut decât să ne tâmpim. Trebuie să ieșim afară!”

Un neurochirurg trage un semnal de alarmă referitor la izolare. „Nu am făcut decât să ne tâmpim. Trebuie să ieșim afară!”

Un neurochirurg trage un semnal de alarmă

Un neurochirurg a precizat că izolarea din timpul pandemiei nu afectează populația din punct de vedere al interacțiunilor sociale, ci și la nivelul creierului. Astfel, specialistul le recomandă oamenilor mai în vârstă să iasă din case și să ia aer.

Un neurochirurg trage un semnal de alarmă referitor la izolare. „Nu am făcut decât să ne tâmpim. Trebuie să ieșim afară!”

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă referitor la izolarea din timpul pandemiei. Acesta este de părere că rutina și izolarea au efecte negative asupra sănătății oamenilor, cum ar fi tulburările de memorie, dezorientarea și problemele de echilibru.

Conexiunile în sistemul nervos nu se mai fac corect, pentru că această izolare nu a dus la ceva bun. Între patru pereți, uitându-ne eventual la TV sau discutând aceleași lucruri în familie nu am făcut decât să ne tâmpim luni și luni de zile. Trebuie să ieșim afară! Omul este un produs social, trebuie să vorbească, să comunice, trebuie să colaborăm, să socializăm între noi, a spus neurochirurgul.

Specilistul le recomandă oamenilor să schimbe rutina, iar persoanele în vârstă trebuie să iasă din casă, să socializeze, pentru a-și dezvolta cerebral mai multe activități. Potrivit acestuia, socializarea și gândirea pozitivă sunt două arme de care oamenii au nevoie pentru a combate coronavirusul.

Supărarea și tristețea scade imunitate

Totodată, Alexandru Vlad Ciurea menționează că supărarea, tristețea și gândurile negative scade imunitatea și îi face pe oameni mai vulnerabili în fața coronavirusului.

Mai mult, specilistul le recomandă oamenilor să se îmbrățișeze, să danseze, să facă activități care să-i scoată din monotonia cauzată din cauza izolării.

Îndrăgostiții dorm îmbrățișați. De ce? Sunt acei feromoni între ei, care se transmit de la unul la celălalt. Ne putem îmbrățișa în familie. Aceste lucruri extrem de simple: cuvinte frumoase, o muzică bună, un sărut, o îmbrățișare, părinți, copii, contează enorm pentru cei mici și cei mari., a mai precizat specialistul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: