Redactia.ro
Home » Știri » Va mai cânta sau nu Babasha alături de Coldplay în a doua zi de concert? Britanicii au luat decizia finală

Va mai cânta sau nu Babasha alături de Coldplay în a doua zi de concert? Britanicii au luat decizia finală

Internetul a explodat, la propriu, după prestația lui Babasha în cadrul concertului Coldplay, susținut pe Arena Națională. Reacțiile nu au întârziat să apară, atât din partea susținătorilor, cât și a criticilor. Ca la fiecare eveniment major, au apărut și „părerologii” de serviciu, unii dintre aceștia exprimându-și dorința de a fi fost în locul artistului, pe scenă, alături de Chris Martin. Aceasta a generat o discuție intensă, atât online, cât și în presă.

Cum a ajuns Babasha să colaboreze cu Coldplay

Conform surselor cancan, Babasha, aflat pe locul 1 în trending la toate capitolele, a fost solicitat de Coldplay pentru a participa la concertele din 12 și 13 iunie. Alegerea sa nu a fost întâmplătoare, având în vedere popularitatea și succesul pe care le-a înregistrat în ultima perioadă.

La primul concert din 12 iunie, prestația lui Babasha a împărțit audiența în două tabere distincte. Unii spectatori au apreciat momentul, văzându-l ca pe o oportunitate de a explora diversitatea muzicală și de a aduce un suflu nou concertului. Alții, însă, au avut reacții negative, nefiind de acord cu interpretarea unei manele într-un concert de rock alternativ.

Reacțiile publicului după prima zi de concert

Aceste reacții au fost surprinzătoare pentru Chris Martin, solistul Coldplay, care nu se aștepta la o astfel de polarizare a publicului. Surse apropiate au dezvăluit că Martin a fost uimit de reacția românilor, dar nu s-a lăsat descurajat, ci a căutat să găsească o soluție pentru a aduce un echilibru în prestația artistică.

Ce înțelegere au făcut

După concertul de pe 12 iunie, Chris Martin a avut un dialog sincer cu Babasha, în care i-a comunicat că este necesar să se întâlnească și în ziua următoare, pe 13 iunie, pentru a discuta detalii legate de prestația sa. Înțelegerea inițială fusese pentru două zile, iar artistul român urma să urce din nou pe scenă.

Martin i-a sugerat lui Babasha să schimbe piesa interpretată pentru a doua zi, în speranța de a atenua reacțiile negative și de a aduce un moment mai bine primit de public. Proba de sunet de după-amiază a fost păstrată, urmând ca noile detalii ale actului artistic să fie stabilite în funcție de această probă.

Ce se va întâmpla în această seară

A doua zi de concert a fost așteptată cu interes și curiozitate atât de fani, cât și de critici. Rămânea de văzut cum va fi primit noul act artistic al cântărețului din trending și dacă schimbarea piesei va reuși să aducă o reacție mai pozitivă din partea publicului român.

Cine e Babasha

Vlad Babasha, cunoscut sub numele de scenă Babasha, a devenit un fenomen online datorită prezenței sale masive pe platformele de social media. Pe YouTube, Babasha are 104.000 de abonați, iar pe Instagram a adunat o comunitate de aproape 60.000 de persoane. De asemenea, este pe locul întâi în trending pe YouTube, iar piesele sale sunt intens circulate pe TikTok.

Hit-ul său „Baklava” a devenit viral, adunând peste 11 milioane de vizualizări în doar două săptămâni de la lansare. Pe Spotify, Babasha are cinci piese în top 50 cele mai ascultate melodii de pe platformă și peste 565.000 de ascultători lunar.

Pe Spotify, Babasha este descris ca „cântărețul dinamic cunoscut pentru performanțele sale electrizante din lumea manelelor, aducând o energie nouă pe scena muzicală vibrantă din România. Cu prezența sa scenică carismatică și vocea sa plină de suflet, Babasha a devenit un nume cunoscut, captivând publicul”.

Muzica sa este o „celebrare a vieții, a iubirii și a experienței umane, rezonând profund cu fanii din toate generațiile”. Această descriere subliniază atractivitatea și versatilitatea sa ca artist, capabil să transmită emoții puternice și să conecteze cu diverse segmente de public.

Controverse legate de manele

Prestația lui Babasha alături de Coldplay a redeschis discuțiile despre manele și locul acestora în cultura românească. Manelele sunt un gen muzical adesea controversat, perceput negativ de unii critici care le consideră o formă de muzică ce promovează valori discutabile. Cu toate acestea, manelele sunt și o expresie autentică a unei părți importante a culturii românești, reflectând experiențele și emoțiile unor comunități largi.

Un aspect crucial discutat de Babasha este rasismul și prejudecățile culturale care afectează percepția manelelor în România. El a subliniat că în timp ce manelele sunt apreciate de un public internațional, în România ele se confruntă cu o opoziție puternică. Aceste atitudini duc la stigmatizarea muzicii și a celor care o ascultă sau o interpretează.

Ce a spus Babasha

Pentru Babasha, invitația de a cânta alături de Coldplay a reprezentat o oportunitate unică. El a menționat că a avut chiar și o probă de sunet cu Chris Martin înainte de concert, iar solistul Coldplay a fost impresionat de talentul său. Această experiență a fost pentru el o confirmare a muncii și dedicării sale, în ciuda reacțiilor negative.

„Vă salut pe toți! Sunt Babasha și aș vrea să revin și eu cu un răspuns pentru tot ceea ce s-a întâmplat, deși nu sunt în măsură să intru în discuții, tocmai fiind în centrul atenției acum. Nu vreau să creadă lumea că profit de așa ceva. Las oamenii la buna lor plăcere să judece situația.

Pentru cine nu știe, cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor, cel de pe 12 și 13 iunie. Ei s-au uitat în topuri muzicale și m-au văzut pe mine. Ei personal i-au contactat pe impresarii mei.

Nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate, pentru că vorbim despre un alt nivel și, indiferent de toate huiduielile din lume, tot aș fi acceptat. Așa ceva este o dată în viață. Am avut și o probă de sunet înainte, pentru că așa este normal, cu Chris Martin personal. Lui i-a plăcut foarte tare de mine. Nu mă așteptam în viața mea să fie chiar atât de rău. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au luat apărarea. Sunt câteva persoane de la care nu mă așteptam.

Eu sunt doar un puști de 22 de ani care chiar muncește, zi și noapte, pentru un vis. Pentru cine nu înțelege, maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine. Străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază”, a spus Babasha după reprezentația artistică de pe 12 iunie.

60 000 de oameni se anunță prezenți la al doilea concert Coldplay de pe Arena Națională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: