Redactia.ro
Home » Știri » Veste îngrijorătoare pentru români. Ce se va întâmpla la jumătatea lunii decembrie

Veste îngrijorătoare pentru români. Ce se va întâmpla la jumătatea lunii decembrie

Veste îngrijorătoare pentru români

Veste îngrijorătoare pentru români. Medicul Alexandru Rafila a anunțat că este posibil, ca la jumătatea lunii decembrie, să fie raportate multe cazuri de infecție de coronavirus și foarte multe decese. Mai mult, candidatul din partea PSD pentru Camera Deputaților, a declarat că în ultimele zile numărul testelor a fost redus, dar în secțiile de ATI activitatea este blocată.

Veste îngrijorătoare pentru români. Ce se va întâmpla la jumătatea lunii decembrie

Medicul Alexandru Rafila a făcut un anunț îngrijorător despre situația provocată de pandemia de coronavirus. Candidatul din partea PSD pentru Camera Deputaților a declarat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 că este posibil ca la jumătatea lunii decembrie, autoritățile vor raporta multe cazuri de infectări de coronavirus și foarte multe decese.  Rafila a mai spus că în ultimele zile numărul de teste făcute a scăzut, motiv pentru care cazurile confirmate au scăzut. Cu toate astea, în secțiile de Terapie Intensivă activitatea este blocată. “Eu observ că, de o săptămână, numărul de teste efectuat s-a redus cu 60%, am avut patru zile cu reducere de 60% a numărului de teste, implicit s-a redus şi numărul de cazuri, că sigur că dacă testezi mult mai puţin, ai şi mult mai puţine cazuri şi asistăm, pe de altă parte, la o blocare a activităţii în secţiile de terapie intensivă şi la un număr foarte mare de decese. Or, lucrurile astea se vor răzbuna, începând de săptămâna viitoare”, a declarat, Alexandru Rafila.

Mai mult, medicul Rafila a mai vorbit și despre afirmațiile făcute de premierul României, Ludovic Orban, în care îi asigura pe români că țara nu va intra în lockdown. Alexandru Rafila susține că premierul ar fi trebuit să spună că în funcție de situația creată de coronavirus, se vor lua măsurile corespunzătoare. “Dar având în vedere ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, eu mă aştept – şi să dea Dumnezeu să greşesc eu – ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese, iar lucrul acesta, pentru orice guvern va fi după data de 15 decembrie, o să fie nevoie de anumite măsuri, care ar trebui în mod clar să fie în responsabilitatea celor care au hotărât această inacţiune”, a adăugat Rafila. Întrebat dacă situația se va complica în luna decembrie, Alexandru Rafila a declarat următoarele: “Nu ştiu dacă o să fie un dezastru, dar situaţia o să fie serioasă”.

Alexandru Rafila, despre persoanele care folosesc antibiotice fără acordul medicilor

Președintee Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a declarat, în cadrul dezbaterii „Conştientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”, că, în ultima perioadă, multe persoane folosesc antibiotice pentru a preveni infecția cu coronavirus, fără acordul medicilor. Din nou, medicul trage un semnal de alarmă, în care anunță că este foarte periculos să se consume antibiotice fără prescripția medicului de familie. „Consumul de azitromicină a crescut foarte mult şi, chiar dacă azitromicina este prevăzută ca şi o medicaţie care ar putea să fie prescrisă la unii dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, utilizarea fără discernământ şi automedicaţia sunt foarte grave, pentru că, de obicei, antibioticele nu sunt prescrise decât în infecţiile bacteriene, nu în infecţiile virale. Azitromicina, sigur, cu un anumit efect asupra noului coronavirus, a fost încercată ca şi terapie, dar această utilizare de masă e foarte periculoasă, pentru că efectele sunt serioase„, a explicat Rafila.