Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare meteo! ANM anunță cod galben de vânt, ploi și grindină în toată țara

Avertizare meteo! ANM anunță cod galben de vânt, ploi și grindină în toată țara

Cum va fi vremea marți, 18 mai. Meteorologii nu au vești prea bune pentru ziua de mâine. ANM anunță un cod galben de vânt, ploi și grindină în întreaga țară. Când va intra în vigoare?

Vremea marți, 18 mai 2021. ANM anunță cod galben de vânt în toată țara

Ziua de marți se anunță a fi una în care vântul, ploile și grindina își vor face simțită prezența. Meteorologii avertizează că în toată țara va fi un cod galben în intervalul orar 15:00-23:00.

Vântul va sufla mai puternic pe timp de zi cu viteze de peste 50…60 km/h, iar local, mai ales în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70…80 km/h. Vântul va sufla foarte puternic și la munte, pe zonele înalte cu rafale care vor depăși 80-100 de km/h.

Vremea luni în țară

De asemenea, astăzi (luni-n.r) începând cu ora 15:00, până marți dimineață ora 06:00,va fi instabilitate atmosferică intensă în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Olteniei. or fi averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. La munte vântul va sufla cu intensitate cu viteze de 55-60 km/h, în special în zonele înalte, cu 70-80 km/h. La munte vor fi și averse, timp în care vântul se va transforma în vijelie.

Vremea a început frumos în multe regiuni ale țării, luni. În unele zone și chiar în Capitală, au fost temperaturi caniculare.  În privința schimbărilor bruște ale stării vremeii, meteoroloii dau vina pe poziția centrilor barici de pe continentul european.

„Aceste modificări bruşte ale vremii se produc din cauza poziţiei centrilor barici de pe continentul european, ţara noastră fiind influenţată fie de cicloni mediteraneeni sau de dorsala anticiclonului azoric, fie de maximul barometric est-european sau, mai rar, chiar de anticiclonul nord-african”, au anunțat meteorlogii Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea în București

În Capitală, astăzi spre seară vor exista șanse de ploaie, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile sunt până la 22 grade celsius

Vremea la munte

La munte soarele și-a făcut apariția și există și unele șanse, dar minime, de precipitații. Temperatra minimă se va fi de 6 grade, iar cea maximă de 13 grade celsius.

Vremea pe litoral

La mare vremea va fi instabilă. Pe timp de zi cerul este înnorat, iar spre seară ar putea ploua. Ttemperatura maximă va fi de 21 grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: