Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, declarații de la Institutul Cantacuzino. Va decreta din nou starea de urgență?

Klaus Iohannis, declarații de la Institutul Cantacuzino. Va decreta din nou starea de urgență?

Cantacuzino

Klaus Iohannis va face o vizită importantă la Institutul Cantacuzino, în ziua în care Grupul de Comunicare Strategică a raportat cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 din România de la începutul pandemiei de coronavirus.

În mai puțin de două ore, mai precis la ora 17.00, președintele României este așteptat să ajungă la Institut, unde va purta mai multe discuții cu oficialii instituției. La finalul vizitei, Klaus Iohannis va face și declarații de presă, potrivit Administrației Prezidențiale.

Toată lumea este curioasă să afle ce anume va transmite Klaus Iohannis, mai ales că Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, o cifră record de cazuri noi de Covid-19 la nivel național: 555 de noi îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore.

Vă amintim că pe 24 aprilie, președintele a mers să vadă un spital COVID amenajat de antreprenori și ONG-uri, în Bucureștii Noi, iar pe 18 iunie a vizitat unitățile mobile ATI de la Romexpo.

România alocă 3,5 milioane de lei pentru vaccinul împotriva COVID-19

Recent, Institutul Cantacuzino a intrat într-un parteneriat cu cercetătorii de la OncoGen pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus. România alocă 3,5 milioane de lei pentru descoperirea vaccinului împotriva COVID-19. Suma anunțată va crește dacă cercetările inițiale dovedesc că produsul dezvoltat de OncoGen și Institutul Cantacuzino dă rezultatele scontate.

Profesorul doctor Mircea Ioan Popa, implicat direct în acest proiect, a spus că perioada de testare a veccinului este de 18 luni, astfel că în acest moment este foarte greu de spus când va ajunge vaccinul pe piață, scrie Mediafax. Toate statele de pe mapamond încearcă să scoată un vaccin împotriva coronavirusului.

Institutul Cantacuzino va relua și producția vaccinului antigripal

În plină stare de urgență, premierul Ludovic Orban a vizitat Institutul „Cantacuzino” din Capitală. Şeful Executivului anunţa, după vizită, că Laboratorul de la Institutul Naţional „Cantacuzino” va relua în câteva luni producția de vaccin antigripal.

„Există mai multe proiecte la Cantacuzino, reluarea producției vaccinului antigripal, practic mai există doar un element lipsă. Odată cu achiziționarea acestui echipament se poate trece la pregătirea liniei de fabricație pentru a produce din nou vaccin antigripal. Este în pregătire un nou produs, un imunomodulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism, spunea premierul.

Loading...