Redactia.ro
Home » Știri » 12 Cele mai Frumoase Orașe și Locuri de Vizitat din Ungaria

12 Cele mai Frumoase Orașe și Locuri de Vizitat din Ungaria

12 Cele mai Frumoase Orașe și Locuri de Vizitat din Ungaria

Să aruncăm o privire la 12 cele mai frumoase orașe și locuri de vizitat din Ungaria.

Castelul Buda, Budapesta

Când veți vedea pentru prima dată spectaculosul Castel Buda (Budavári Palota) din capitala ungară Budapesta, veți înțelege de ce atât de mulți oameni consideră acest oraș „Parisul Orientului”. Acest monument istoric spectaculos – în prezent inclus în patrimoniul mondial UNESCO – se situează la același nivel cu Versailles din Franța în ceea ce privește proporțiile sale maiestuoase și designul minunat.

Fluviul Dunărea

Frumosul fluviu Dunărea curge prin Ungaria de la nord la sud și, când trece prin Budapesta, împarte orașul în două. Una dintre cele mai bune priveliști la apus de pe râu și atât din Buda, cât și din Pesta este de pe Podul Libertății, un loc preferat de localnici, care pot fi văzuți adesea privind spectacolul, împreună cu traficul de bărci care trece, de pe cablurile uriașe ale podului (deși se află la nivelul străzii).

Orașe balneare istorice

Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe care combină timpul liber cu o experiență culturală bogată, Ungaria vă oferă cu siguranță această posibilitate. Există multe orașe și facilități istorice de spa în întreaga țară, care oferă totul, de la o simplă baie în ape regenerative până la sejururi mai lungi în stațiuni spa încântătoare.

Bazilica Esztergom

Dominând orizontul atractiv al unuia dintre cele mai vechi orașe maghiare, edificiul spectaculos al Bazilicii Esztergom (Esztergomi bazilika) merită călătoria de 46 de kilometri de la Budapesta.

Amplasată cu vedere la Dunăre, pe Dealul Castelului, această impresionantă biserică catolică – numită oficial Bazilica Primordială a Sfintei Fecioare Maria Asumată la Cer și Sfântul Adalbert – a fost construită în 1507. Nu numai că este cea mai mare structură religioasă din țară, dar este și cea mai înaltă, cu cupola sa uriașă care se întinde la 100 de metri în aer.

Clădirea Parlamentului Ungariei, Budapesta

Este greu de ratat clădirea spectaculoasă a Parlamentului Ungariei (Országház) atunci când explorați Budapesta. Fie că faceți o plimbare cu barca de-a lungul Dunării, fie că priviți această structură uriașă de pe Dealul Castelului de pe malul opus, nu veți reuși să nu fiți impresionați de aspectul și dimensiunile sale palatinale, o priveliște deosebită pe timp de noapte, când este iluminată.

Tihany

Tihany este una dintre cele mai populare stațiuni de vacanță de pe Lacul Balaton. Inițial o insulă, această mică peninsulă se întinde pe doar opt kilometri pătrați, dar se mândrește cu unele dintre cele mai extraordinare peisaje din Ungaria. Desemnată rezervație naturală, secțiunea de sud-vest este închisă traficului și este minunat de explorat pe jos de-a lungul rețelei de trasee bine marcate.

Peșterile din Lillafüred

Lillafüred, în Munții Bükk, este o altă destinație balneară foarte populară din Ungaria. Este, de asemenea, renumit pentru numeroasele sale peșteri spectaculoase, toate aflate la mică distanță de mers pe jos de oraș. Unele dintre cele mai interesante de explorat sunt Peștera István, cu fantasticele sale formațiuni de stalactite, și Peștera Petofi, faimoasă în întreaga lume pentru impresiile lăsate de speciile de plante dispărute în pereții săi de calcar.

Parcul Național Hortobágy

Situat în colțul estic al țării, Parcul Național Hortobágy (Hortobágyi Nemzeti Park) este ceea ce s-ar putea numi chintesența Ungariei. Aici, puteți explora o varietate de atracții superbe și lucruri distractive de făcut, în timp ce îmbărțișați cultura bogată a oamenilor din țară și tradițiile lor.

Muzeul maghiar în aer liber

O altă modalitate excelentă de a gusta din activitățile culturale tradiționale maghiare este vizitarea Muzeului maghiar în aer liber de clasă mondială (Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum). Înființat în urmă cu peste 50 de ani și situat la doar 23 de kilometri de centrul Budapestei, acesta a devenit de atunci una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării.

Sopron

Orașul istoric Sopron merită o vizită. Situat la doar 64 de kilometri sud de Viena și la opt kilometri de granița cu Austria, locația sa de la poalele estice ale Alpilor îl face o destinație populară pentru excursioniștii de o zi.

Castelul Eger

Ungaria are multe fortărețe, castele și palate istorice încântătoare, fiecare dintre acestea fiind pline de istorie. Unul dintre cele mai cunoscute este Castelul Eger (Egri vár). Situat în frumosul oraș balnear Eger, pe versantul sudic al Munților Bükk, Castelul Eger a protejat cândva poarta de intrare în nordul Ungariei.

Palatul Regal Visegrád

Situată deasupra frumosului oraș vechi Visegrád, în curbura Dunării, la doar 40 de kilometri nord de Budapesta, și a ruinelor Palatului Regal Visegrád, această frumoasă cetate veche este o excursie de o zi din capitala Ungariei. Merită să fie inclusă în itinerariul dumneavoastră de călătorie în Ungaria.

Pe scurt

Ungaria este spectaculoasă în însăși natura ei. Totodată, dacă doriți să o vizitați pe îndelete, atunci călătoria cu mașina este cea mai bună opțiune. Numai că este important să țineți cont că în Ungaria, asemenea celorlalte state europene, drumurile sunt supuse unui sistem de taxe. Vă puteți cumpăra vigneta electronică online direct de pe site-ul Evignettehungary.com. Tot ce trebuie să faceți e să furnizați câteva detalii despre autovehiculul dumneavoastră. Odată ce ați achitat vigneta, veți primi confirmarea și veți putea porni la drum imediat. Fără stres, fără griji, simplu și rapid!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini