Redactia.ro
Home » Monden » O mare de oameni alaturi de George Nicolescu pe ultimul drum. Omagiul deosebit primit din partea echipei sale de suflet

O mare de oameni alaturi de George Nicolescu pe ultimul drum. Omagiul deosebit primit din partea echipei sale de suflet

GALERIE FOTO (2) George Nicolescu, alături de soția sa.

Comunitatea din Ploiești, orașul natal al lui George Nicolescu, și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai îndrăgiți artiști ai săi. Sâmbătă, o mare  de oameni, printre care familie, prieteni și fani, s-au adunat pentru a-l conduce pe artist spre locul de veci. Ceremonia a început la Biserica Sfântul Nicolae Ispravnici, locul unde s-a oficiat slujba de înmormântare, după care cortegiul a mers către Cimitirul Viișoara, marcând ultima călătorie a artistului.

George Nicolescu, a cărui voce și muzică au pătruns în inimile multor generații, a fost omagiat de personalități marcante ale scenei muzicale românești. Printre aceștia, Aurelian Temișan și Horia Moculescu, au ținut să împărtășească cu cei prezenți amintiri despre momentele petrecute alături de Nicolescu, evidențiind umilința, talentul și înțelepciunea acestuia. Temișan a subliniat modul în care artistul l-a învățat despre simplitate și esențialitate, în timp ce Moculescu a rememorat veselia și tăria sufletească a lui Nicolescu, descriindu-l ca un exemplu de urmat.

Dragoș Popa, un alt artist care a fost apropiat de Nicolescu, a exprimat profundul respect și admirația pentru prietenul său, subliniind pierderea enormă pe care moartea acestuia o reprezintă pentru muzica românească.

Muzica lui George Nicolescu a însoțit întreaga ceremonie, oferind un fond emoțional puternic, iar la finalul acesteia, aplauzele celor adunați au răsunat în semn de omagiu și recunoștință. Artistul a lăsat în urmă o moștenire impresionantă, cu melodii ce vor continua să vibreze în sufletele ascultătorilor pentru generații întregi.

George Nicolescu nu a fost doar un muzician talentat, ci și un om cu o personalitate caldă și generoasă, cunoscut pentru spiritul său deschis și gata întotdeauna să ofere ajutor și încurajare celor din jur.

În recunoașterea contribuției sale semnificative la cultura locală și națională, Consiliul Local Ploiești i-a acordat, post-mortem, titlul de „Cetățean de Onoare”. Această distincție simbolizează aprecierea orașului pentru întreaga sa activitate artistică și umanitară. Viceprimarul municipiului a remarcat acest gest ca fiind un amendament necesar, deși venit într-un moment de profundă tristețe.

Un omagiu deosebit a venit și din partea echipei de suflet a artistului, Petrolul Ploiești. Jucătorii au prezentat o pancartă emoționantă, subliniind legătura eternă dintre Nicolescu și comunitatea petroliștilor, recunoscându-i astfel contribuția și afecțiunea față de echipă și oraș.

George Nicolescu, prin viața și opera sa, a reușit să unească inimi prin muzică, să inspire prin curaj și să aducă lumină prin talentul său. Moartea sa marchează nu doar sfârșitul unei ere muzicale, ci și pierderea unui spirit vibrant și a unei prezențe care a îmbogățit scena culturală românească.

Cine a aparut la înmormântare

Inițial, Georgeta Nicolescu, văduva îndrăgitului artist, mărturisise că doar fiica lor va fi prezentă la funeraliile soțului său, din cauza fobiei de avion a fiului. Cu toate acestea, într-o întorsătură neașteptată de evenimente, fiul a reușit să depășească această teamă profundă și a fost prezent pentru a-și lua rămas bun de la tatăl său. După ani de evitat zborurile din cauza temerii de înălțimi, fiul a ales să călătorească cu avionul, înfruntându-și frica după o absență de 18 ani. „Ambii copii au venit acasă, chiar și băiatul. Deși nu a mai zburat de 18 ani, a reușit să-și învingă teama de înălțime și acum este alături de noi”, a împărtășit Georgeta Nicolescu, într-o declarație emoționantă pentru Click!, înaintea ceremoniei funerare.

Părăsind această lume la vârsta de 74 de ani, George Nicolescu își continuă călătoria în eternitate, lăsând în urma sa un ecou muzical care va rămâne viu în amintirea celor care l-au cunoscut, l-au iubit și au fost mișcați de arta sa. Pe măsură ce comunitatea și lumea muzicală își iau rămas bun, mesajul și muzica sa continuă să inspire și să motiveze, amintindu-ne de puterea artei de a conecta suflete și de a transcende timpul. George Nicolescu va rămâne o legendă a muzicii românești, o voce care a atins profund inimile ascultătorilor săi și care va continua să inspire pentru mult timp de acum înainte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini