Redactia.ro
Home » Știri » 400.000 de euro de la stat pentru anumiți români. Cine sunt beneficiarii și când va fi implementată noua măsură

400.000 de euro de la stat pentru anumiți români. Cine sunt beneficiarii și când va fi implementată noua măsură

Se dau 5.000 de euro de persoană în România! Este oportunitatea momentului

Noua inițiativă a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale promite să ofere o gură de oxigen fermierilor din România, sub forma unui sprijin financiar substanțial. Cu o alocare generoasă de 400.000 de euro, provenind din fondurile europene, acest program vine ca un impuls binevenit pentru modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii agricole din țară.

Când va fi implementată noua măsură

Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat Sorin Moise pentru Agro TV, subliniind că această măsură de sprijin financiar va fi lansată la finalul acestei luni sau la începutul lunii mai. Obiectivul principal al acestui program este să ofere fermierilor posibilitatea de a investi în utilaje noi și în modernizarea echipamentelor și infrastructurii agricole existente.

„Așa cum am anunțat, până la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii mai, vom deschide sesiunea pentru fosta măsură 4.1, tocmai pentru a putea achiziționa utilaje. Am discutat cu cei ce la Comisia Europeană să ne dea posibilitatea ca, din economiile făcute în exercițiul financiar anterior, să facem o alocare și să mai ducem niște bani pentru achiziția de utilaje”, a declarat Sorin Moise.

Cine va beneficia de acești bani

Cu o alocare totală de 250 de milioane de euro, din care 50 de milioane de euro sunt direcționate către fermierii din sectorul sfeclei de zahăr, iar restul către sectorul vegetal, acest sprijin financiar va susține achiziționarea de utilaje agricole esențiale pentru activitatea acestora.

Sorin Moise a subliniat că suma maximă acordată fiecărui beneficiar este de 400.000 de euro, iar prioritare vor fi fermele mici și medii, în special cele care nu au beneficiat de fonduri europene în exercițiul financiar anterior. De asemenea, se va acorda o atenție deosebită investițiilor în utilaje prietenoase cu mediul, precum lucrările de tipul no till, minimum till sau strip till.

Această nouă inițiativă vine în contextul unui efort al autorităților de a sprijini și de a moderniza sectorul agricol din România, având potențialul de a aduce beneficii semnificative fermierilor din întreaga țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: