Redactia.ro
Home » Știri » 5.000 de consultații și investigații gratuite în București! Oricine se poate programa pentru un consult de specialitate

5.000 de consultații și investigații gratuite în București! Oricine se poate programa pentru un consult de specialitate

5.000 de consultații și investigații gratuite în București! Oricine se poate programa pentru un consult de specialitate

5.000 de consultații și investigații gratuite în București! Oricine se poate programa pentru un consult de specialitate. Iată detaliile!

5.000 de consultații și investigații gratuite în București

În perioada 12-16 noiembrie 2023, Bucureștiul se pregătește să găzduiască un eveniment deosebit de important pentru sănătatea comunității sale. Este vorba despre campania  „Din grijă pentru tine”, ediția a XV-a la nivel național, un maraton de voluntariat organizat sub forma unui centru de servicii medicale gratuite în ambulatoriu, amenajat la Biblioteca Națională a României. Acest proiect de anvergură pune la dispoziția bucureștenilor oportunitatea de a beneficia de consultații și investigații medicale gratuite într-un cadru profesionist și confortabil.

La evenimentul de la Biblioteca Națională, vor fi disponibile aproximativ 40 de cabinete medicale pentru diferite specialități, oferind astfel bucureștenilor acces la servicii medicale esențiale. Această inițiativă oferă consultații gratuite pentru specialități precum cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, ORL, oftalmologie, urologie, diabet, nutriție și boli metabolice, reumatologie, psihiatrie, boli infecțioase, endocrinologie și multe altele. Mai mult decât atât, în cadrul campaniei se vor efectua și investigații importante, cum ar fi ecocardiografii, ecografii mamare, abdomino-pelvine, ecografii Doppler vascular, screening pentru cancer de col uterin, și vor avea loc cursuri de prim ajutor.

Oricine se poate programa pentru un consult de specialitate

Cu o capacitate estimată de peste 5.000 de consultații și investigații gratuite, proiectul se așteaptă să ajute aproximativ 4.000 de pacienți. Pentru a face acest lucru posibil, peste 120 de medici voluntari s-au oferit să ofere consultații și tratamente, iar un număr total de aproximativ 500 de voluntari au fost implicați în organizarea și desfășurarea evenimentului.

Un nume notoriu care va susține această inițiativă este doctorul Virgiliu Stroescu, cunoscut pentru promovarea unui stil de viață sănătos în spațiul public. El va ține seminarii pentru a încuraja oamenii să aibă grijă de sănătatea lor și să adopte obiceiuri de viață sănătoase.

Unul dintre aspectele importante ale acestei campanii este că nu este nevoie de programare prealabilă. Toate serviciile oferite sunt gratuite și nu trebuie decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Cu toate acestea, este necesar să aveți actul de identitate la dumneavoastră pentru corelarea cu sistemul de programări. Alte documente, cum ar fi fișe medicale sau analize medicale anterioare, sunt binevenite și pot ajuta medicii să ofere o evaluare mai completă și precisă a stării de sănătate.

La câte servicii vă puteți programa?

Este important de menționat că, din cauza numărului mare de persoane care ar putea beneficia de această oportunitate, fiecare participant poate face doar o programare la ecografie. Se va lua în considerare doar prima programare la ecografie care apare în sistem pentru aceeași persoană. Aceasta este o măsură menită să asigure că cât mai multe persoane au acces la aceste servicii esențiale de sănătate.

În plus față de serviciile medicale oferite, în cadrul evenimentului, toți cei care doresc să contribuie la o cauză nobilă sunt așteptați să doneze sânge. Această campanie de donare de sânge, denumită „picătura de viață,” oferă o oportunitate unică de a ajuta la salvarea de vieți și la îmbunătățirea stocurilor de sânge din București.

Astfel, campania „Din grijă pentru tine” de la Biblioteca Națională din București reprezintă o oportunitate valoroasă pentru locuitorii capitalei de a beneficia de servicii medicale gratuite de calitate, oferite de medici profesioniști și voluntari dedicați.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: