Redactia.ro
Home » Știri » 5 metode prin care poți să transporți animale cu mașina complet legal

5 metode prin care poți să transporți animale cu mașina complet legal

5 metode prin care poți să transporți animale cu mașina complet legal

Călătoria cu animalul de companie al familiei reprezintă omare bucurie, dar are poate fi și un potențial pericol, atât pentru animal, cât și pentru proprietar. Animalele de companie pot cauza distragerea atenției șoferului, iar opririle bruște pot cauza răni grave animalului de companie. Iată tot ce trebuie să știi pentru a pleca la drum cu patrupedul tău!

În ce condiții ai voie să călătorești cu animalul de companie

Un regulament UE privind transportul animalelor a intrat în vigoare la 5 ianuarie 2007 și are ca scop îmbunătățirea bunăstării animalelor în timpul transportului pentru activități economice. Chiar dacă acest regulament nu este destinat călătoriei cu animale de companie, este important de remarcat faptul că Uniunea Europeană a recunoscut necesitatea de a călători în condiții de fitness și importanța de a fi atenți la siguranța și sănătatea nu numai a conducătorilor auto, ci și a animalelor transportate.

În prezent, tot mai mulți oameni își consideră animalele de companie ca fiind adevărați membri ai familiei lor, iar în prezent există numeroase produse de călătorie pentru animale de companie care fac călătoria cu animalele de companie mai ușoară și mult mai sigură. Animalele au tendința de a se supăra și de a se dezorienta atunci când călătoresc cu mașina. Să știți cum să faceți față acestei situații este vital pentru bunăstarea lor – precum și pentru a dumneavoastră!

Trebuie să fiți mereu atenți ca animalul de companie să nu vă distragă de la drum dacă sunteți la volan

Este extrem de important ca șoferul vehiculului să nu fie distras de ceilalți pasageri – indiferent dacă aceștia sunt oameni sau animale. Barierele de plasă pentru animale de companie pot menține animalele în zona sigură a vehiculului dumneavoastră și le pot împiedica să distragă atenția șoferului. Animalele de companie cu adevărat răsfățate pot călători cu stil în scaune înălțătoare, chiar lângă stăpânii lor.

Scaune înălțătoare pentru animale

Aceste scaune de călătorie pentru animale de companie sunt susținute de jos, astfel încât animalul dvs. de companie are o priveliște minunată, împreună cu o călătorie confortabilă. Există curele pentru a vă fixa animalul de companie la coșul scaunului înălțător. Există diverse dimensiuni de hamuri de siguranță pentru vehicule pentru animale de companie căptușite, care fixează animalul dvs. de companie la sistemul de centuri de siguranță al vehiculului.

Hamul de siguranță

Hamul de siguranță împiedică animalul dvs. de companie să distragă atenția șoferului și îl menține în siguranță în cazul unei opriri bruște.
Dacă sunteți implicat într-un accident de mașină, dispozitivul de fixare va împiedica animalul dumneavoastră de companie să se izbească de geamul din față sau de scaunul mașinii.

Atenție la sănătatea animalului de companie când călătorește. De ce trebuie să țineți cont

De îndată ce știți că animalul de companie pleacă în vacanță cu dumneavoastră, consultați medicul veterinar. Cereți medicului veterinar să verifice starea generală de sănătate a animalului de companie și capacitatea acestuia de a călători.

Verificați împreună cu medicul veterinar dacă animalul dumneavoastră de companie are vaccinurile complet la zi. Luați cu dumneavoastră un ulcior cu apă rece în cazul în care nu sunt disponibile alte surse de apă. Opriți-vă la fiecare două ore pentru a permite animalului dumneavoastră de companie să facă mișcare. Nu uitați să împachetați lesa!

Nu lăsați animalul de companie să scoată capul pe geamul mașinii, pentru a nu-i intra nisip și praf în ochi. Acest lucru poate provoca o rană sau o infecție urâtă. Asigurați-vă că țineți ferestrele închise sau deschideți-le ușor în zilele călduroase. Nu vă lăsați animalul de companie singur în mașină, dacă puteți face ceva. Temperatura poate urca foarte repede în interiorul unei mașini închise.

Ce faceți în caz de accident

Este important să ne gândim nu numai la soarta pasagerilor umani în cazul nefericit al unui accident, ci și la cea a pasagerilor noștri animale! Indiferent ce mijloc de transport alegeți, animalul de companie trebuie să poarte în permanență zgardă, permis și o identificare corespunzătoare.

Cât de importante sunt medalioanele care să conțină contactul stăpânului

Etichetele de identificare trebuie să aibă numele animalului de companie, numele dumneavoastră, adresa și numărul de telefon. Dacă este loc, adăugați și numele și numărul de telefon al unei persoane care ar putea servi drept persoană de contact în caz de urgență, în cazul în care animalul dumneavoastră de companie se pierde.
O zgardă sau un ham de nailon este cel mai bun pentru o pisică sau un câine. Nu permiteți niciodată ca animalul dumneavoastră de companie să călătorească purtând un lanț de sugrumare. Zgarda-treangă ar putea să se agațe de cărucior sau de un alt obiect și el/ea ar putea muri sufocat(ă).
O pisică trebuie să poarte o zgardă elastică de siguranță pentru a evita să se agațe de cârlige, crengi sau alte obiecte proeminente.

Păstrați la îndemână fișa de vaccinare a animalului dumneavoastră de companie, o descriere scrisă și mai multe fotografii ale animalului dumneavoastră de companie în cazul în care acesta se pierde. Veți avea nevoie de acestea pentru a vă revendica animalul de companie de la centrul local pentru animale atunci când acesta îl găsește. Descrierea scrisă trebuie să includă numele animalului dumneavoastră de companie, înălțimea, greutatea, culoarea și orice semne distinctive.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: