Redactia.ro
Home » Stil de viață » Retete » 5 preparate culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Paris

5 preparate culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Paris

Orașul luminilor, orașul iubirii, orașul aromelor – acesta este Parisul, capitala Franței, destinație turistică excelentă la orice vârstă și în orice anotimp! Ce are atât de special gastronomia franceză, încât să te îndrăgostești de aromele ei, încă de la prima întâlnire? Află în continuare 5 dintre preparatele culinare, pe care le să le savurezi într-o vacanță la Paris. Bon appétit!

Soupe à l’oignon – rafinamentul simplității

Soupe à l’oignon, cunoscută și sub denumirea de supă de ceapă franceză, a evoluat de la un preparat simplu, popular, la o adevărată simfonie de gusturi. Aventura gastronomică a pornit pe baza unei rețete în care fiecare ingredient aduce un plus de savoare: untul fin, vinul alb sec, brânza aromată. Textura bogată transformă această specialitate culinară pariziană într-un simbol al rafinamentului.

Delectează-te cu supă de ceapă și nu uita să adaugi celebra baguette, tăiată felii, pentru o experiență 100% pariziană. Vrei să încerci această delicioasă rețetă din gastronomia franceză? Găsește zboruri ieftine către Paris și bucură-te de arome fine, la bistrourile cochete de pe malul Senei!

Croissant – o capodoperă a patiseriei franceze

Simbol culinar și cultural al capitalei franceze, croissant-ul reprezintă mai mult decât un simplu corn servit la cafea. Patiseria este o adevărată artă la Paris, iar croissant-ul este vedeta! Tradițional, un croissant este preparat dintr-un aluat cu unt, pentru a crea straturi aerate și pufoase, textură ușoară și crocantă.

Savurează croissante simple sau umplute cu șuncă și brânză, ciocolată sau gem. Fie că le alegi pentru un mic dejun în stil parizian, un picnic în grădinile orașului sau o cină romantică în sunet de șansonetă, aceste delicioase preparate de patiserie te vor impresiona de fiecare dată prin finețe, varietate și prospețime.

Coq au Vin – deliciul clasic francez

Gurmanzi și sofisticați, parizienii adoră acest preparat clasic, mereu în actualitate: Coq au Vin. Este vorba despre un mod inedit de a găti carnea, prin coacere lentă în vin. Aromele sunt îmbogățite de ingrediente atent alese, dintre care nu lipsesc ciuperci champignon, șalotă și bacon.

Vei descoperi un preparat sățios, dar fin, cu  gust bogat și savoare memorabilă. Te-ai decis să încerci un Coq au Vin? Comandă și o sticlă de Beaujolais, pentru o cină pariziană autentică!

Ratatouille – o șansonetă de arome și culori

Ești în vacanță la Paris? Trebuie să guști o mâncare delicioasă, specifică gastronomiei franceze și faimoasă în toată lumea! Ratatouille este un preparat pe bază de legume coapte și ierburi aromatice, puse în valoare de uleiul de măsline și condimentele exotice folosite de maeștrii artei culinare din marile restaurante pariziene.

„Rata” înseamnă în franceză un fel de tocană sau mâncare amestecată, iar „touiller” înseamnă a amesteca sau a întoarce. Amestecul complex de texturi și gătirea lentă a diferitelor legume reprezintă secretele acestui preparat delicios.

Crème brûlée – desertul care încununează o masă la Paris

Crème brûlée este un desert fenomen, cu textură unică, o experiență senzorială memorabilă. Format dintr-o cremă bogată și catifelată, preparată din gălbenușuri de ou, zahăr și smântână, preparatul este acoperit cu un strat de zahăr caramelizat, ce formează o crustă crocantă.

Desertul este atât de popular în Franța, încât există chiar și o zi națională Crème brûlée, sărbătorită în fiecare an pe 27 iulie. Descoperă acest irezistibil desert, fin și delicios, ca și celelalte preparate culinare faimoase, din meniurile restaurantelor pariziene. Încearcă-le pe toate, într-un city break la Paris, o excursie sau o vacanță în orașul iubitorilor de frumos, gusturi și arome!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini