Evită să pui acest ingredient într-o cantitate prea mare în aluatul cozonacului. Din cauza asta iese tare preparatul și vei fi nemulțumit. Iată despre ce e vorba și cum să procedezi de aici înainte.
Evită să pui o cantitate prea mare din acest ingredient în aluatul cozonacului. Din cauza asta iese tare
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și mulți dintre noi începem pregătirile pentru masa festivă. Meniul este deja stabilit, lista de cumpărături este completă și magazinele sunt luate cu asalt în căutarea tuturor ingredientelor necesare. Cozonacul este o prezență obligatorie pe masa de Paște, iar foarte multe gospodine își doresc să îl prepare acasă, nu să îl cumpere dintr-un magazin.
Nu e ușor de făcut un cozonac, ar spune mulți. Și chiar așa este, trebuie să fii cu mare băgare de seamă la anumite lucruri. Iată ce ingredient trebuie să eviți să pui în aluatul cozonacului de aici înainte, ca să nu mai iasă tare. Puține gospodine știu despre acest secret. Este foarte important să ai grijă să nu utilizezi prea mult ulei sau unt în aluatul pentru cozonac pentru că dacă vei face asta desertul va ieși mult mai tare, în loc să fie pufos și aerat.
Cât costă cozonacul și drobul la restaurantul lui chef Cătălin Scărlătescu
Cozonacul este o prezență nelipsită de pe masa de Paște a multor români, chiar dacă prețurile au crescut semnificativ în ultima perioadă. Mulți aleg să achiziționeze un cozonac de renume, iar varianta preparată de Cătălin Scărlătescu a devenit deja foarte populară. Cozonacul creat de celebrul chef este un produs premium, pregătit cu ciocolată belgiană, nucă și rahat. Prețul este unul pe măsură, pofticioșii fiind nevoiți să plătească 95 de lei pentru un cozonac de 900 de grame.
Chef Scărlătescu nu pregătește doar cozonaci delicioși, ci și un drob de miel extraordinar. Conform informațiilor de pe site-ul oficial al juratului de la Chefi la Cuțite, rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu conține doar ingrediente de calitate, fără conservanți, cu ouă în cantități generoase și organe de miel. Prețul pentru 1,1 kg de drob de miel, pregătit conform acestei rețete, este de 147 de lei!