Redactia.ro
Home » Știri » Noi informații în cazul tragediei de la „Victor Babeș”. Managerul spitalului s-a plâns de firma care oferea oxigen de două săptămâni

Noi informații în cazul tragediei de la „Victor Babeș”. Managerul spitalului s-a plâns de firma care oferea oxigen de două săptămâni

GALERIE FOTO (2) Noi informații în cazul tragediei de la _Victor Babeș_.

Noi informații în cazul tragediei de la ‘Victor Babeș”. O nouă tragedie a zguduit sistemul medical din România, Trei oameni au murit luni, 12 aprilie, la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală din cauza unei defecțiuni de oxigen la TIR-ul ATI din incinta unității medicale. Se pare că managerul spitalului s-a plâns Ministrului Sănătății de două săptămâni cu privire la firma care oferea oxigen.

Noi informații în cazul tragediei de la „Victor Babeș”. Managerul spitalului s-a plâns de firma care oferea oxigen de două săptămâni

Noi informații în cazul tragediei de la „Victor Babeș”. Luni seara, trei pacienți internați la Secția ATI, de la Spitalul Victor Babeș din București, au murit din cauza unei pene de oxigen. Conform primelor informații, se pare că incidentul s-a produs după ce presiunea de oxigen de la unul dintre tirurile ATI a crescut foarte mult, iar ventilatoarele s-au blocat. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculesc a anunțat cele trei decese. Alte cinci persoane au fost transportate la alte spitale din București.

La câteva ore distanță, a ieșit informația care schimbă tot în cazul tragediei. Se pare că la întâlnirea online cu managerii de spitale din 3 aprilie, unde a participat și ministrul Sănătății, managerul spitalului Dr. Simin Florescu a spus că are probleme cu firma care oferă oxigenul. Firma care se ocupă de ventilatoarele de oxigen ar fi Medist SRL, iar societate fiind deținută de fiul fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, dar și de soția acestuia, Carmen Vlădescu. Alți acționari importanți sunt Ionel Manole cu 34% și Florin Gheorghe cu 8%, restul fiind deținut de Alexandru și Carmen Vlădescu.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a vorbit despre o legătură între Arafat și o firmă din Cluj, numită Deltamed. „Trebuie verificată legătura dintre domnul Arafat şi o firmă din Cluj care se numeşte Deltamed. Doamna Zarafin, oameni din sistem au spus foarte clar că trebuie folosite sistemele din ATI şi întărire cele pe care le avem în spitale.Trebuie întrebaţi miniştrii care au refuzat vocea specialiştilor din sistem. Trebuie ascultaţi în pandemie oamenii care sunt în prima linie. A fost o decizie criminală!”, a spus Ungureanu.

Reacția lui Vlad Voiculescu după tragedia de la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeș

Ministrul Sănătății a anunțat că a aflat vestea tristă încă de la ora 18.30, Voiculescu spunând că va cere un control privind problemele tehnice care au dus la această tragedie. „Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați”, a scris ministrul pe Facebook.

Ministrul Sanatatii

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență, personalul medical a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a spus echipei tehnice că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune și o presiune crescută de peste 6 Bari. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat să intre în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament compelet de protecție împotriva COVID19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: