Redactia.ro
Home » Știri » Ninge la munte, iar temperaturile au coborât sub zero grade Celsius. Cum va fi vremea în următoarele zile

Ninge la munte, iar temperaturile au coborât sub zero grade Celsius. Cum va fi vremea în următoarele zile

GALERIE FOTO (4) Ninge la munte, iar temperaturile au coborât sub zero grade Celsius.

Ninge la munte, iar temperaturile au coborât sub zero grade Celsius. A nins la Fundata, județul Brașov și deja s-a așternut un strat consistent de zăpadă. De asemenea, în întreaga țară s-a produs o răcire bruscă a vremii, iar de la temperaturi de peste 20 de grade Celsius, am ajuns la valori scăzute.

Ninge la munte, iar temperaturile au coborât sub zero grade Celsius. Cum va fi vremea în următoarele zile

Ninge la munte, iar temperaturile au coborât sub zero grade Celsius. În ultimele zile,vremea s-a răcit din cauza unui front atmosferic rece care traversează în această perioadă România. La Fundata, județul Brașov, deja a nins, iar drumarii au scos pe teren utilajele de deszăpezire și împrăștie material antiderapant.

Stratul de zăpadă ajunge la aproximativ 15 centimetri. Încă de ieri dimineață a început să ningă în stațiunile de pe Valea Prahovei, în Poiana Brașov, dar și în Fundata. Cu toate că locuitorii de la munte sunt obișnuiți cu zăpada timpurie, chiar și ei au fost luați prin surprindere. „Ne bucurăm că e prima zăpadă, dar ne-a ținut pe loc, pentru că noi chiar astăzi voiam să plecăm la București. Problema e că avem și cauciucuri de vară. Deocamdată nu le-am schimbat, că nu m-am așteptat după timpul ăsta frumos să fie o iarnă ca acum„, spune un bărbat.

În comuna Fundata, cea mai înaltă localitate din țară, în doar patru ore, stratul de zăpadă a ajuns la 15 centimetri, iar pentru cei care și-au plănuit să meargă la munte în următoarele zile, jandarmii montani vin cu recomandări. „Dacă merg pe munte, obligatoriu să se informeze asupra traseului pe care urmează să se deplaseze, lungimea traseului. Să aibă în vedere puncte de hidratare, puncte de retragere pe timp de vreme rea.„, a spus Vasile Bălan, coordonatorul jandarmilor montani din Poiana Brașov. De asemenea, persoanele care se vor aventura pe munte, trebuie să fie echipate corespunzător, pentru că în zona înaltă vor fi porțiuni de gheață.

Vremea în perioada 11-12 noiembrie

Cu toate astea, meteorologii vin cu vești bune pentru următoarele zile. Conform acestora, spre sfârșitul săptămânii, vremea se încălzește în cea mai mare parte a regiunilor.

În Banat, în perioada 10-12 noiembrie, temperaturile maxime vor fi de până la 12 grade Celsius, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 2 grade Celsius. Sfârșitul primei săptămâni va aduce temperaturi maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8-9 grade Celsius, în timp ce minimele nocturne vor fi de 1-2 grade Celsius. A doua săptămână va avea valori ușor sub cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade Celsius, iar cea a minimelor de 2-3 grade Celsius.

În Crișana, media temperaturile maxime vor fi de 11-12 grade Celsius, iar cele minime vor coborî de la 7 la 1-2 grade Celsius. Sfârșitul primei săptămâni va aduce temperaturi maxime de 8-9 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime nocturne vor fi tot aceleași. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 9 grade Celsius, iar cea a minimelor de la 6 la -3 grade Celsius. Între 12-15 noiembrie, temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii de 7-8 grade Celsius, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași.

În Maramureș, maximele termice se vor situa în jurul a 11 grade Celsius, iar media minimelor va scădea de la 7 grade la -1 grade Celsius. Între 12-16 noiembrie și temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii în jurul a 7 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în continuare, ușor sub 0 grade Celsius.

În Moldova, în primele 3 zile ale intervalului și la nivelul acestei regiuni temperaturile vor fi în scădere, de la o medie de 13 la 7 grade maxime de la 7 la -1 grade pentru minime. Vremea se va încălzi în perioada 11-13 noiembre când media temperaturilor maxime va fi de 9-11 grade Celsius. Se vor semnala ploi în general slabe în intervalul 7-10 noiembrie, dar apoi regimul pluuviometric se va menține deficitar.

În Dobrogea, valorile termice vor fi în scădere pentru 10-11 noiembrie, iar media temperaturilor maxime vor fi de 7 grade Celsius, iar cea a minimelor de 1-3 grade Celsius. Regimul pluviometric se va menține deficitar, cu ploi în geenral slabe în intervalul 8-10 noiembrie și posibil după data de 17 noiembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: