Redactia.ro
Home » Știri » Papa Francisc a părăsit Vaticanul pentru o plimbare privată. Întreaga ieșire a fost surprinsă de presa internațională

Papa Francisc a părăsit Vaticanul pentru o plimbare privată. Întreaga ieșire a fost surprinsă de presa internațională

GALERIE FOTO (2)

Papa Francisc a fost surprins recent în timpul unei plimbări recente. Nu a fost vorba de o vizită oficială, ci de o ieșire menită să fie ferită de ochii publicului. A fost surprins însă de un reporter, care a publicat câteva imagini și a detaliat motivul pentru care liderul spiritual al Bisericii Catolice a părăsit Vaticanul.

Papa Francisc a părăsit Vaticanul pentru o plimbare privată. Întreaga ieșire a fost surprinsă de presa internațională

Papa Francisc a decis să părăsească recent Vaticanul pentru a face o plimbare privată. Totul s-a întâmplat seara, când străzile Romei sunt mai puțin aglomerate, iar deplasarea a fost făcută cu o mașină obișnuită, nu cu vehiculul blindat cu care obișnuiește să fie transportat în cazul vizitelor oficiale.

Modest îmbrăcat, liderul spiritual al Bisericii Catolice a ales ca destinație un magazin de muzică, situat în proximitatea Panteonului. Nu a fost acolo în calitate de cumpărător, ci a avut o misiune bine stabilită: să binecuvânteze locul. Aceste informații au fost furnizate de Vatican, după ce imaginile cu suveranul au ajuns în presă.

Proprietarul magazinului a povestit ulterior că între familia sa și Papa Francisc există o legătură specială. Au avut onoarea să-l cunoască în urmă cu mai mulți ani, iar intre ei s-a legat o frumoasă prietenie. Deoarece magazinul a fost recent renovat, liderul spiritual și-a dorit să vină personal și să binecuvânteze locul. Acest lucru s-a întâmplat în jurul orei 19 a zilei respective, iar întrevederea a fost una destul de scurtă. Se pare că programul său încărcat nu i-a permis să stea mai mult de 10 minute, cu toate că este un iubitor al muzicii clasice.

A fost o surpriză. Papa a sosit ieri în jurul orei 19.00. A intrat în magazin și a fost o întâlnire minunată. Și așa cum a promis, a binecuvântat magazinul”, a declarat proprietara magazinului.

Liderul spiritual al Bisericii Catolice obișnuia să fie un client fidel al magazinului

Bărbatul a mai relatat cum l-a cunoscut pe Papă cu mult înainte să fie suveran. Înainte să aibă această responsabilitate, era un client vechi al magazinului. Obișnuia să treacă pe acolo ori de câte ori avea șansa și de fiecare dată pleca cu cadouri pentru cei din jurul său.

De data aceasta însă, nu a avut intenția să achiziționeze nimic, cu toate că a primit un cadou de la cei pe care i-a vizitat. Este vorba de un disc cu muzică clasică, pe care în mod cert l-a apreciat.

Papa obișnuia să vină aici înainte să devină Papă. Era un client vechi, de fiecare dată când trecea prin Roma, în drum spre Vatican venea pe aici să cumpere cadouri”, a mai spus proprietarul magazinului.

Presa internațională a scris în mai multe rânduri că Papa Francisc apreciază muzica clasică, printre preferatele sale numărându-se compoziţiile semnate de Beethoven, Mozart şi Bach, precum şi tangoul din ţara lui natală, Argentina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: