Redactia.ro
Home » Știri » Un avion al armatei SUA, folosit doar în cazul unui război nuclear, a efectuat un zbor de antrenament

Un avion al armatei SUA, folosit doar în cazul unui război nuclear, a efectuat un zbor de antrenament

GALERIE FOTO (2) Trucul prin care poți cumpăra ieftin bilete de avion! Companiile aeriene îl detestă

După amenințarea lui Vladimir Putin cu armele nucleare, SUA a început pregătirile pentru o astfel de situație. Potrivit presei internaționale, un avion al armatei americane, menit să asigure centru de comandă în situații extreme, a efectuat un zbor de antrenament. Iată ce se știe despre așa-numitul „avion al Apocalipsei”.

„Avion al apocalipsei”, zbor de antrenament timp de ore

După ce liderul rus a ordonat plasarea în stare de luptă a forțelor nucleare ruse, armata SUA a luat primele măsuri. Potrivit inews.co.uk, pe 1 martie 2022, un avion menit să asigure centru de comandă în aer în cazul unui conflict nuclear a fost trimis într-o misiune de patru ore.

Aparatul de zbor, numit „avion al Apocalipsei”, este un Boeing 747, în valoare de 200 de milioane de dolari. Acesta a efectuat un zbor de antrenament, timp de 4 ore și jumătate, cu plecarea de la baza aeriană din Nebraska și aterizarea la Chicago. El a fost acompaniat de alte avioane specializate în avertizarea timpurie, care sunt menite să asigure protecție în cazul rachetelor balistice.

Se știe că SUA deține o flotă de „Pază de noapte”, formată din aparare Boeing 747 E4-B, care au rolul de comandă și control aerian pentru înalți comandați military în cazul unui război nuclear.

Avioanele pot sta în aer mai multe zile și sunt proiectate să reziste la impulsurile electromagnetice emanate de o explozie nucleară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini