Redactia.ro
Home » Știri » Meniu prânz pentru musafiri. Chec aperitiv și pui la cuptor cu sos și legume

Meniu prânz pentru musafiri. Chec aperitiv și pui la cuptor cu sos și legume

Meniu prânz pentru musafiri. Chec aperitiv și pui la cuptor cu sos și legume

Atunci când avem musafiri, mai ales la masă, de multe ori începem să intrăm în panică de idei. Mâncarea gustoasă, conversația plăcută și buna dispoziție sunt ingredientele pentru o cină reușită. Totuși, gospodinele au nevoie de idei cu privire la ce ar putea să gătească pentru a-și impresiona invitații.

Meniu prânz pentru musafiri. Idei de rețete

Întotdeauna e de dorit să faci o impresie bună și să îi faci pe invitați să se simtă ca acasă. Iată, așadar, o idee de meniu de prânz cu care îi vei cuceri pe toți musafirii.

Rețetă chec aperitiv

Rețeta de chec aperitiv cu măsline a Jamilei este una care face senzație de fiecare dată și este un adevărat deliciu. Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara.

Ingrediente:

  • 200 grame măsline tăiate
  • 200 grame cașcaval ras
  • 200 grame carne sau mezel (opțional)
  • 150 grame gogoșar murat
  • 150 grame făină
  • 6 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 1-1/2 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Se pun într-un bol cele 6 ouă și se bat foarte bine cu mixerul, până devin aerate și își dublează volumul. Se adaugă 150 grame făină, câte puțină, în ploaie, amestecând cu mixerul. Se amestecă până devine omogenă compoziția, după care se adaugă 1-1/2 linguriță praf de copt și se amestecă bine. Urmează să de adauge în compoziție cele 4 linguri de ulei, amestecând până când acesta se încorporează.

Nu trebuie să insistați foarte mult pe aluat, nu se amestecă foarte mult, trebuie doar să se combine toate ingredientele. Aceasta este coca de bază pentru aluat. În continuare se vor pune ingredientele checului aperitiv. Pentru că facem un chec cu măsline, se adaugă cele 200 grame de măsline negre și verzi, care au fost tăiate destul de mărunt în prealabil. Se amestecă cu o spatulă. După măsline se vor pune cele 200 grame cașcaval dat prin răzătoare și se amestecă din nou foarte bine. La sfârșit se adaugă gogoșarul murat tăiat cubulețe. Se poate pune și gogoșar proaspăt, dar pentru că acesta murat este puțin acru, va da o aromă plăcută checului.

Pui cu sos și legume la cuptor

Vă prezentăm acum o rețetă de friptură simplă și gustoasă. Afați cum see prepară friptura de pui cu cartofi, usturoi, ceapă, ciuperci, ardei și alte legume.

Ingrediente:

  • cca. 850 g carne de pui cu piele și os (1/2 de pui sau 2-3 pulpe, sau 6-8 aripi)
  • sare, piper, boia dulce
  • 3 cartofi medii
  • 2-3 cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3-4 morcovi mai mici
  • 1 ardei roșu gras sau kapia
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 3 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare:

Prima dată, spală bine pieptul/pulpele de pui, după care le poți așeza într-o tavă de copt și le poți stropi cu ulei. Asezonează carnea cu sare și piper, apoi condimentează pulpele de pui în funcție de preferințe. Să ne ocupăm acum și de legume! Curăță și taie legumele în bucăți mari. Așează legumele mai tari, așa cum sunt morcovii și ceapa, în partea de jos a tăvii, în timp ce dovlecelul, ardeii și roșiile se vor așeza deasupra. Condimentează-le și pe ele cu sare și piper.

Dă apoi tava cu pulpele de pui cu legume la cuptor pentru 45 de minute la 180 °C. Vei vedea ce pulpe de pui la cuptor crocante și apetisante poți obține! Servește pieptul/pulpele de pui la cuptor cu cartofi și legumele coapte. În această combinație delicioasă poți folosi absolut orice fel de legume vă plac, iar un sos de roșii va fi ideal pentru papilele tale gustative. Întreg preparatul poate fi considerat un adevărat ghiveci de legume cu pui la cuptor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: