Redactia.ro
Home » Știri » Satul din România unde casele s-au vândut cu 2000 de lei. Peisajele sunt de vis!

Satul din România unde casele s-au vândut cu 2000 de lei. Peisajele sunt de vis!

GALERIE FOTO (7) Satul din România unde casele s-au vândut cu 2000 de lei.

Satul din România unde casele s-au vândut cu 2000 de lei. Gherdeal este un sat din județul Sibiu, care astăzi este pustiu. Unele case părăgănite abia mai stau în picioare, iar altele s-au prăbușit sub povara pustietății. Cu toate astea, priveliștea ce înconjoară satul este de-a dreptul minunată. Pentru ca acest loc minunt să nu fie uitat de lume, unele case au fost scoase la vânzare cu 2000 de lei.

Satul din România unde casele s-au vândut cu 2000 de lei. Peisajele sunt de vis!

În cazul în care visezi să ai o casă la țară pentru a te retrage atunci când vrei să te relaxezi, trebuie să știi că există un sat lângă Sibiu în care locuințele s-au vândut chiar și cu 2.000 de lei. Satul se numește Gherdeal și se află la limita cu județul Brașov. În prezent mai sunt 7 locuitori, dar aici au locuit 112 familii. Dacă vrei să ajungi vreodată la Gherdeal, ruta recomandată este pe Valea Hârtibaciului, Sibiu-Agnita-Cincu-Bruiu-Gherdeal. Locuitorii au părăsit satul Gherdeal, de-a lungul anilor, iar acum locuințele au devenit pustii.

Pentru a atrage noi locuitori, prețurile unor casde au fost chiar și de nivelul unui salariu mediu pe o lună. Conform sibiu.ro, una dintre locuitoarele satului este Maria Tiuț. Bătrâna a povestit că sașii care locuiau cândva în sat au lăsat moștenire biserica fortificată săsească și stilul caselor din partea de jos așezării. „Cam 22-25 de milioane de lei vechi e o casă la noi”, spunea una dintre locuitoare.

Gherdeal este înconjurat de o priveliște minunată. În sat pare că lumea s-a sfârșit și nu prea mai contează zilele săptămânii. Oamenii rămași in Gherdeal mai au fost amintirile. Odată ajuns aici vei realiza ce înseamnă liniștea și frumusețea naturii. În zonă este o pensiune, iar vara se strâng tineri pentru a se relaxa. În schimb iarna, locul este gol, pustiu și fără glas de om. In sat nu există magazin, iar oamenii nu au de unde să cumpere alimente. ”Ne descurcăm cu grădina, cu un pic de zarzavat. Nu e nimic în sat, nu avem medic nici magazin, nu avem de unde să ne cumpărăm pâine, dar ne mai aduc din Agnita oamenii ăștia care mai merg. . Dacă te simți bine și ai un pic de grădină, un pic de zarzavat, un pic de fructe, orișiunde e bine, se poate trăi. Maria Tiut merge greu, cu cârje și o viață de muncă. Are 83 de ani, a fost printre primii care au intrat la Gherdeal în CAP, anii în care trăiau alături de sași, în satul viu, au fost cei mai frumoși din viața ei.”, a declarat Costea Gheorghe, locuitor in Gherdeal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: