Preparatul delicios care îți va încânta întreaga familie. Iată o rețetă de zacuscă de dovlecei ca la mama acasă!
Ingrediente
- 1 kg de ceapă
- 1 kg ardei gras roșu sau gogoșari
- 2 kg dovlecei
- ½ kg morcov
- o căpățână de usturoi
- 200 ml de ulei
- sare, piper și foi de dafin
Mod de preparare
Se spală dovleceii, iar apoi îi curățăm de coajă și îi tăiem în felii mici, subțiri sau rondele. Ulterior, spălăm restul legumelor și le curățăm. După ce am curățat legumele, tăiem cubulețe mici toate legumele și le așezăm într-o tavă mare la cuptor, după care le stropim cu puțin ulei de floarea soarelui/măsline. Le ținem la cuptor pentru o oră și jumătate, la o temperatură mică de 100 °C.
O jumătate din timpul în care ținem legumele la cuptor trebuie să fie acoperite cu folie de aluminiu după care o înlăturăm și lăsăm legumele în continuare pe foc. Când sunt gata le lăsăm să se răcească, iar ardeii îi curățăm de pieliță și toate legumelele punem în robotul de bucătărie pentru a se mărunți.
Punem într-un vas mare legumele tocate peste care punem puțin ulei, bulion, sare, piper, foile de dafin și le lăsăm pe foc timp de 40 de minute amestecând mereu.
Când zacusca este gata, este momentul să o punem la fiert în borcane sterilizate și adăugăm capacele, ca mai apoi le punem la cuptor, timp de 30 de minute la 100 °C. Borcanele se pot fierbe timp de 20 de minute într-o oală mare în care punem un prosop și umplem cu apă, potrivit SmyNews.