Redactia.ro
Home » Știri » Doi bărbați din Alba au ieșit să „ardă caloriile” după sarmalele de Crăciun și au făcut o descoperire valoroasă, pe un teren agricol

Doi bărbați din Alba au ieșit să „ardă caloriile” după sarmalele de Crăciun și au făcut o descoperire valoroasă, pe un teren agricol

GALERIE FOTO (4) Doi bărbați din Alba au ieșit să „ardă caloriile” după sarmalele de Crăciun și au făcut o descoperire valoroasă, pe un teren agricol

Doi bărbați din Alba susțin că au ieșit să „ardă caloriile” după sarmalele mâncate la masa de Crăciun când au făcut o descoperire valoroasă, pe un teren agricol. Iată despre ce e vorba.

Doi bărbați din Alba au ieșit să „ardă caloriile” după sarmalele de Crăciun și au făcut o descoperire valoroasă, pe un teren agricol

După o masă copioasă, cei doi bărbați au decis să iasă cu detectoarele de metale pe un teren agricol din județ, în zona orașului Ocna Mureș.

„Cu intenția de a arde calorii după sarmalele de Crăciun, am ieșit (…) la o plimbare scurtă. Nimic nu prevestea furtuna ce urma să apară. Cum suntem obsedați să detectăm mai ales prin arături, azi ne-am făcut tocuri imense din noroi la cizme, așa că am vrut să renunțăm repede”, a povestit unul dintre bărbați.

Când erau pe punctul să renunțe, bărbații au făcut descoperirea care le-a adus multă satisfacție.

„La marginea drumului, pe când să ne închidem detectoarele, ne așteptau 729 denari romani, plus alte câteva zeci în ulcica ce le-a fost aproape 2000 de ani casă”.

Cele aproape 800 de monede, vechi de aproape 2000 de ani, sunt denari romani, din argint, și au fost găsite într-un vas spart îngropat la marginea unei parcele de teren.

„Sunat arheolog, context distrus, mocirlă până în gât (porțiunea unde am găsit vasul cu monede era destul de dreaptă și stătea umezeala la 10-20 cm), plus că descoperirea era practic în drum, la marginea parcelei și, cum am prins pe mulți în concediu, am decis să scoatem totul cu grijă la lumină urmăriți de un arheolog live care era și el în concediu”, a mai transmis unul dintre cei doi bărbați.

Ziua a fost plină, a conținut și mult noroi, dar a meritat fiecare clipă.

„A fost fain, adrenalină, vânt, noroi, iar pe cand am ajuns acasă aveam nămol și în gură…”, a mai spus unul dintre bărbații careu au făcut descoperirea arheologică.

Kolozsvari Csaba a mai făcut o descoperire în luna octombrie, pe teritoriul comunei Noșlac, când a găsit 109 monede de epocă romană datate la începutul secolului al III-lea după Hristos, potrivit Ziare.com.

Doi bărbați din Alba au ieșit să „ardă caloriile” după sarmalele de Crăciun și au făcut o descoperire valoroasă, pe un teren agricol
Foto: Kolozsvari Csaba
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: