Un polițist a dezbrăcat uniforma și a ales munca agricolă. Mai exact, s-a apucat de cultivat ciuperci. Pentru că are succes în ceea ce face, el și-a făcut cont pe Youtube își împărtășește experiențele sale.
Dă sfaturi gratis online
Thomas Brain a lucrat ca polițist ani de zile în Noua Zeelandă, până într-o zi când a decis să-și încheie cariera și să se apuce de cultivarea ciupercilor. Și vorbim despre soiuri mai puțin obișnuite. Toate trucurile și secretele sale și le dezvăluie online, unde are zilnic peste 2000 de vizualizări.
„Am vrut inițial să deschid o fermă de trufe, dar riscurile erau prea mari, așa că am decis că ciupercile sunt profitabile.”, a spus Brain.
Are planuri de extindere a business-ului
Brain și-a înființat afacerea anul trecut și acum produce peste 50 kg de ciuperci pe săptămână.
Fermierul pasionat vrea acum să aibă ferme de ciuperci la scară mică în toată Noua Zeelandă.
„De când cu Covid, oamenii se gândesc la alte modalități de a face bani, iar creșterea ciupercilor la scară mică este o opțiune reală”, a spus Brian.
Consumul de două porții pe săptămână de ciuperci poate reduce riscul de insuficiență cognitivă
Cercetătorii au descoperit că persoanele care mănâncă 300g de ciuperci fierte, au un risc redus de insuficiență cognitivă ușoară. Chiar și consumul de ciuperci în cantitate mai mică de 300 g ar putea fi benefică, susțin cercetătorii.
Deficitul cognitiv minor se situează declinul natural al creierului și demență. Persoanele care suferă de această afecțiune pot experimenta uitarea sau reducerea limbajului și abilităților de concentrare și focusare.
Ciupercile conțin minerale esențiale, dintre care potasiu, cupru, fier și fosfor. Însă, un conținut important al ciupercilor este aminoacidul, iar acest lucru este un avantaj pentru persoanele care suferă de demență, pentru că ele au un aminoacid foarte scăzut în organism.