Redactia.ro
Home » Știri » Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente la munte. Cod galben de ploi și vânt în 13 județe

Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente la munte. Cod galben de ploi și vânt în 13 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în Carpații Meridionali. Pentru alte 14 județe a fost emis un cod galben de ploi și vânt puternic. 

 

Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente la munte

ANM a emis o prognoză meteo specială pentru zonele montane și pentru București. Avertizarea de god galben în 14 județe vizează ploi abundente, intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și care să fie viscolite la altitudini de peste 1700 metri, în intervalul 4 ianuarie, ora 14:00 – 5 ianuarie, ora 08:00.

Mai mult, în intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25-35 l/mp și izolat 40-60 l/mp.

În zonele montane vor exista precipitații mixte, iar la altutudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depunde un strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60-80km/h. Ninsoarea va fi viscolită și va fi determiantă o scădere semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului vor putea fi observate și în Carpații Orientali, cu rafale de 60, 80 km/h, precum și local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45-55 km/h.

Codul portocaliu de viscol și ninsori abundente este valabil în intervalul 4 ianuarie, ora 18.00 și 5 ianuaie, ora 08.00. Vor fi semnalate puternic ninsori abundente și viscol în Carpații Meridionali, al peste 1700 m altitudine.

Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de spte 80-110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada. Va fi determinată și scăderea vizibilității sub 50 m. ANM precizează că, în Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți, 5 ianuarie, dar în general slab cantitativ.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii au emis o prognoză meteo pentru București, în intervalul  4 ianuarie, ora 14:00 – 5 ianuarie, ora 08:00. În București va fi o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă.

Cerul va fi noros și temporar și va ploua slab în a doua parte a zilei și în seara zilei de luni, 4 ianuarie. Va ploua moderat cantitativ, în jur de 10 l/mp, în cursul nopții de luni spre marți, în data de 4-5 ianuarie.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 13-14 grade, iar cea minimă va fi de 7-8 grade.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: