Redactia.ro
Home » Știri » A apelat la Telefonul Copilului și a mărturisit că vrea să moară. Cum au găsit-o polițiștii

A apelat la Telefonul Copilului și a mărturisit că vrea să moară. Cum au găsit-o polițiștii

telefonul copilului

O tânără de 17 ani a anunțat la Telefonul Copilului, că vrea să își pună capăt vieții. Poliţiştii au identificat-o, găsind-o somnolentă după ce a înghiţit mai multe pastile.

„În seara de 12 septembrie, Poliţia Capitalei a fost anunţată de Asociaţia Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final.

Psihologul care a interacţionat cu fata a reuşit să o menţină în convorbire, timp în care a anunţat şi Poliţia. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe şi au fost demarate verificări pentru identificarea locaţiei în care se afla minora”, informează Poliţia Capitalei, potrivit Mediafax.

În acelaşi timp, doi poliţişti s-au deplasat chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, mai ales că fata nu a dat detalii despre locul în care se află. Astfel, a fost identificată o primă adresă şi au fost obţinute date cu privire la imobilul unde se putea afla minora.

„S-a ajuns la un bloc situat pe raza Sectorului 4. Au fost efectuate verificări în imobil, iar poliţiştii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în uşă, moment în care cei aflaţi în call center le-au confirmat că este locaţia corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în uşă. Nu a fost necesară pătrunderea în forţă pentru că tânăra a deschis. Era conştientă, somnolentă şi într-o stare de sănătate precară”, mai arată poliţia.

A spus că are motive să se sinucidă

Fata, care este din București, i-a spus psihologului că vrea să moară şi are motive să recurgă la acest gest.

„Spunea că vrea să se sinucidă. De ce, pentru că în ultimii șase ani a fost abuzată sexual de tatăl vitreg şi nimeni nu o credea. Nici măcar medicii, inclusiv psihologul, psihiatrul cărora li s-a adresat”, a declarat Cătălina Surcel, director executiv asociația telefonul copilului, potrivit A1.ro.

Pentru asistenţii sociali, misiunea a fost cu atât mai grea cu cât fata nu a oferit nicio dată de identificare.

„Într-o situaţie de genul acesta, sigur, o situaţie de viaţă şi de moarte, important este să stabilizezi psiho-emoţional copilul şi să nu-l pierzi”, a mai spus Cătălina Surcel.

Minora a fost transportată la spital

Minora a fost transportată cu ambulanţa la spital, unde a rămas în grija medicilor. În căutarea fetei au fost implicaţi poliţişti din 3 sectoare ale Capitalei, întreaga operaţiune fiind încheiată în aproximativ 45 de minute.

Ce este Telefonul Copilului

Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, al cărei scop este acela de a proteja copiii împotriva încercarii de încălcare a drepturilor lor, împotriva oricărei forme de abuz. Operatorii oferă asistenţă gratuită prin intermediul liniei telefonice 116 111.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: