Redactia.ro
Home » Homepage » A crescut prețul rechizitelor. Cât costă un caiet de biologie

A crescut prețul rechizitelor. Cât costă un caiet de biologie

rechizite scolare

Mai este aproximativ o lună până la începerea noului an școlar, însă părinții deja se gândesc la suma de bani pa care o vor aloca pentru rechizitele celor mici. Din păcate, veștile nu sunt deloc bune, căci acestea s-au scumpit. Iată, spre exemplu, cât a ajuns să coste un banal caiet de biologie! Află detaliile în rândurile de mai jos!

Prețul rechizitelor a crescut considerabil. Cât trebuie să plătească părinții la începutul anului școlar

Prețurile hainelor necesare pentru a compune o ținută de elev au suferit o majorare semnificativă. În anul precedent, pentru o cămașă, un pulover, pantaloni sau fustă, și încălțăminte, suma achitată de către părinți era de 225 de lei. În prezent, aceștia sunt nevoiți să plătească peste 260 de lei.

Și costurile rechizitelor au înregistrat o creștere. De exemplu, un caiet de biologie, care avea un preț de 2,5 lei în 2022, a ajuns acum la 3,82 de lei. În ceea ce privește ghiozdanele, prețurile variază în intervalul cuprins între 65 și 500 de lei.

Tarifele pentru afterschool nu sunt deloc de neglijat

Părinții sunt nevoiți să aloce o sumă mai mare de bani și pentru serviciile de afterschool. Dacă anul trecut o familie plătea 800 de lei pentru afterschool, acum aceeași familie cheltuiește 900 de lei. În plus, costurile pentru mesele zilnice s-au majorat de la 18 lei la 22 lei pe zi. Pe de altă parte, există și afterschool-uri a căror tarife ating sume considerabile, pe care în mod cert nu oricine și-ar permite să le scoată din buzunar. Vorbim de sume de peste 2.000 de lei pe lună!

Dacă elevul practică un sport, părinții trebuie să scoată din buzunar câteva sute de lei în plus. În medie, abonamentele pentru înot au crescut cu aproximativ 50 de lei.

Prin urmare, începutul anului școlar presupune o cheltuială medie de 1.400 de lei pentru părinți (260 lei pentru haine + 250 lei pentru rechizite și ghiozdan + 900 lei pentru afterschool), fără a lua în calcul costurile pentru caietele speciale și activitățile sportive și extracurriculare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: