Redactia.ro
Home » Știri » A dormit prin parcuri și a răbdat de foame, dar în cele din urmă a reușit. Povestea românului multimiliardar din SUA

A dormit prin parcuri și a răbdat de foame, dar în cele din urmă a reușit. Povestea românului multimiliardar din SUA

Nick Mocuța este bărbatul care ne demonstrează că ambiția și munca te pot duce oriunde îți dorești. Românul a plecat din țara sa natală în SUA cu dorința de a-și construi o viață mai bună, iar în cele din urmă a reușit să devină multimilionar. Povestea lui începe însă cu multe sacrificii și greutăți, căci înainte să aibă succesul de acum, a fost nevoit să doarmă prin parcuri și să își calculeze până și ultimul bănuț.

Povestea lui Nick începe pe când avea doar 21 de ani și visa cu ochii deschiși la America, țara unde orice părea posibil. S-a născut în România într-o familie modestă, dar ambiția l-a împins să meargă până peste oceane pentru o viață de succes. Nu bănuia însă că drumul îi va fi presărat cu multe greutăți, pe care cu greu a reușit să le biruie.

A dormit prin parcuri și a trăit cu 500 de dolari

Tânăr și curajos, a plecat din țara sa natală cu 500 de dolari în buzunar, bani primiți în dar de la bunica sa. Credea că-i vor fi suficienți să trăiască și să-și pună pe picioare noua viață, dar s-a înșelat amarnic. Primul șoc l-a avut imediat ce a ajuns în Los Angeles, când un taxi i-a cerut 100 de dolari pentru transport. Atunci și-a dat seama că banii pe care îi are nu sunt suficienți să trăiască, mai ales că era singur într-un loc necunoscut.

„Primul taxi pe care l-am luat în oraş m-a costat aproximativ 100 de dolari, ceea ce m-a lăsat cu doar 400 de dolari pentru mine, a fost un şoc cultural, nu voi uita niciodată acea parte”, a povestit Nick.

Fără prieteni sau rude care să-i fie alături, Nick Mocuța a fost nevoit să se descurce cu ce avea. Nu-și permitea să-și găsească un apartament sau să stea la hotel, așa că singura soluție a fost să doarmă oriunde putea găsi adăpost. Nici mâncarea nu era atât de ușor de găsit, fiind foarte scumpă, iar el își calcula cu atenție fiecare dolar pe care îl cheltuia.

  „M-am trezit fără adăpost în LA, am dormit pe bănci în parcuri şi mâncam cu un buget foarte mic. Mă duceam să cumpăr un burger de un dolar de la McDonald’s şi le spueam „fără brânză”, ca să nu fiu taxat în plus”, a mai relatat el.

Cum a devenit Nick Mocuța Milionar

Au urmat apoi zile mai bune, când a reușit să lucreze și să primească un salariu care să-i permită să trăiască. A economisit cât de mult a putut, iar viața avea să i se schimbe în anul 2013, atunci când a intrat în domeniul imobiliarelor. A început ca broker imobiliar, însă ambițiile sale nu s-au oprit aici. Și-a deschis propria afacere, unde vindea diferite articole din China, iar bani s-au strâns ușor, ușor.

La mai bine de 8 ani de atunci, Nick Mocuța a devenit un bărbat influent, a cărui mică afacere a înflorit neașteptat. Și-a permis să renunțe la locul de muncă și să-și investească tot timpul în visul său, care acum îi aduce venituri de peste aproximativ 40 de milioane de dolari. Are peste 100 proprietăți în SUA și România, este cetățean american, iar zilele de foamete de la început au rămas o amintire pe care-o va purta mereu cu el.

„Cred că motivul pentru care am succes este pentru că nu mi-a fost niciodată frică să pierd, doar să nu încerc. Sunt foarte perseverent şi nu renunţ niciodată. Eşuez de şapte ori, mă ridic a opta oară”, a încheiat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: