Redactia.ro
Home » Știri » A fost un weekend ca în plină vară, dar meteorologii au anunţat şi când vine frigul. Prognoza pentru următoarele două săptămâni

A fost un weekend ca în plină vară, dar meteorologii au anunţat şi când vine frigul. Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Avertizare meteo de vreme rea

Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă până spre finalul lunii octombrie. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, în următoarele două săptămâni, ulterior acestea urmând să se apropie de valorile normale perioadei.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Vremea în săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice şi centrale.

Săptămâna 2-9 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 9-16 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în sudul şi estul ţării.

Prognoza pentru Bucureşti

Specialiştii de la ANM anunţă că, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25…28 de grade (cu 5…7 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice), iar minimele de 11…15 grade.

La începutul lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile valori termice mai apropiate de cele normale (20…23 grade ziua și 8…12 grade noaptea, mediat regional), apoi temperaturile, cu precădere cele diurne, vor fi din nou în creștere ușoară. Deficitul pluviometric va fi semnificativ în special în prima parte a intervalului de referință când ploile vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Prognoza pentru zonele de munte

În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice, mai ales cele diurne, se vor menține mult mai ridicate decât cele climatologic specifice, îndeosebi la altitudini de sub 1400 m, iar pe crestele cele mai înalte, dar și în depresiuni temperaturile nocturne vor fi mai apropiate de normele datei.

Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi de 12…20 de grade, iar minimele de 5…10 grade. O vreme mai răcoroasă, cu valori spre cele obișnuite în această perioadă din an, este estimată pentru primele zile de octombrie.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în prima săptămână când ploile aproape vor lipsi; după data de 1 octombrie estimările indică pentru unele zile o probabilitate mai ridicată pentru ploi locale.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: