Redactia.ro
Home » Știri » A greșit și a plătit 30.000 de lei. Cum a ajuns un român în această situație neașteptată

A greșit și a plătit 30.000 de lei. Cum a ajuns un român în această situație neașteptată

Amenda primită de un român din Sibiu după ce a tăiat pomul din fața curții.

Un incident nefericit a avut loc anul trecut în noiembrie, când un locuitor din Sibiu a decis să taie un tei din fața casei sale, neștiind că acest gest îl va costa nu doar o amendă considerabilă, dar și o sumă suplimentară pentru a repara greșeala făcută. Initial, amenda primită de către acesta a fost de 20.000 de lei, conform deciziei autorităților locale bazată pe legislația care interzice tăierea arborilor de pe domeniul public. Însă, povestea nu se termină aici. Recent, s-a aflat că greșeala respectivului cetățean l-a costat, în total, 30.000 de lei.

În urma incidentului, bărbatul nu doar că a fost nevoit să plătească amenda inițială, dar a fost și obligat să replanteze un tei, respectând condițiile stricte impuse de autorități. Acestea au inclus replantarea unui tei de aceeași specie și dimensiuni ca cel tăiat, lucru care s-a dovedit a fi o provocare destul de costisitoare. Pentru a îndeplini aceste cerințe, bărbatul a fost nevoit să aducă un tei special din Italia, ceea ce a adăugat costurilor inițiale încă 11.000 de lei.

Cum s-a întâmplat totul

Totul a început când bărbatul, nemulțumit de faptul că autoritățile nu au răspuns la cererea sa de a înlătura teiul care îi murdărea curtea, a decis să rezolve problema pe cont propriu. A luat un topor și a tăiat copacul, dar a fost rapid identificat de autorități cu ajutorul aplicației Sibiu City App și al sesizărilor vecinilor. Verificările ulterioare au confirmat că tăierea arborelui a fost făcută ilegal, fără avizul necesar, și a adus prejudicii mediului înconjurător.

„În urma unei sesizări primite prin intermediul aplicației Sibiu City App cu privire la tăierea ilegală a unui arbore de pe Calea Poplăcii nr. 25, Poliția Locală și Serviciul Public de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi au verificat situația în teren, având în vedere că nu s-a emis aviz de tăiere pentru acest arbore situat pe domeniul public.

La adresa menționată s-a identificat ciotul unui tei matur, cu diametrul trunchiului de 40 de cm. Tăierea acestuia a fost făcută recent și manual, cel mai probabil cu ajutorul unui topor. Mai mult, ciotul era acoperit cu vopsea roșie”, au explicat la momentul respectiv reprezentanții Primăriei Sibiu.

Românul a scos bani grei din buzunar

Pe lângă prejudiciul financiar, acest caz arată importanța respectării legislației locale și a regulilor privind protecția mediului. De asemenea, evidențiază utilitatea tehnologiei și a implicării comunității în monitorizarea și raportarea încălcărilor care pot afecta bunăstarea publică. Autoritățile din Sibiu au folosit acest incident ca exemplu pentru a reitera că tăierea ilegală a arborilor de pe domeniul public este o infracțiune serioasă, care poate atrage consecințe grave atât din punct de vedere financiar, cât și legal.

Cetățenii sunt încurajați să comunice cu autoritățile locale și să caute soluții legale pentru orice probleme întâmpină, evitând astfel acțiuni impulsive care pot avea repercusiuni negative semnificative.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: