Redactia.ro
Home » Știri » A început sezonul porumbului fiert. Ce preț are pe Piață la Obor

A început sezonul porumbului fiert. Ce preț are pe Piață la Obor

Piața Obor din București este renumită pentru varietatea și prospețimea produselor sale. Recent, comercianții de aici și-au umplut tarabele cu porumb dulce, cunoscut și sub denumirea de „porumb zaharat” sau „porumb de lapte”. Acest tip de porumb este ideal pentru fiert și este apreciat pentru gustul său deosebit și proprietățile nutritive. Iată tot ce trebuie să știți despre porumbul zaharat și beneficiile sale.

Caracteristicile porumbului zaharat: De ce este atât de special?

Porumbul zaharat este diferit de porumbul obișnuit prin faptul că se plantează și se culege mult mai devreme. Boabele sale sunt de culoare galben-aurie și sunt foarte dulci și suculente. Această varietate de porumb este recunoscută pentru faptul că se fierbe rapid și este extrem de gustos. Porumbul zaharat este cules după 60-90 de zile de la plantare, atunci când boabele sunt în starea de “lapte”, ceea ce le conferă dulceața și textura moale.

În industria alimentară, porumbul zaharat este folosit în special pentru conserve, datorită gustului său plăcut și a texturii delicate. Boabele moi și suculente fac din acest tip de porumb un ingredient perfect pentru diverse preparate culinare. În Piața Obor din București, porumbul zaharat se vinde cu aproximativ 6 lei bucata, fiind accesibil pentru toți iubitorii de produse proaspete și sănătoase.

Beneficiile pentru sănătate ale porumbului zaharat

Potrivit specialiștilor, porumbul dulce aduce numeroase beneficii sănătății. Este bogat în vitamine și minerale esențiale, fiind o sursă excelentă de energie. Consumul de porumb zaharat poate contribui la o digestie sănătoasă datorită conținutului ridicat de fibre. De asemenea, porumbul zaharat conține antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi și la reducerea inflamațiilor din organism.

Porumbul dulce poate fi consumat în diverse moduri, fie fiert, fie adăugat în salate, supe sau alte preparate culinare. Este un aliment versatil care poate îmbunătăți gustul și valoarea nutritivă a multor feluri de mâncare. De asemenea, porumbul zaharat este o alegere excelentă pentru vegetarieni și vegani, fiind o sursă naturală de carbohidrați și proteine.

Piața Obor: locul ideal pentru achiziționarea porumbului zaharat

Piața Obor este una dintre cele mai mari și mai vechi piețe din București, cunoscută pentru varietatea și prospețimea produselor sale. Aici, comercianții oferă porumb zaharat de calitate, proaspăt cules și gata de fiert. Cu prețuri accesibile și o ofertă variată, Piața Obor este destinația perfectă pentru toți cei care doresc să se bucure de gustul autentic al porumbului dulce.

Vizitatorii pieței pot găsi porumb zaharat la aproximativ 6 lei bucata, ceea ce îl face un produs accesibil pentru majoritatea consumatorilor. Atmosfera vibrantă și diversitatea produselor fac din Piața Obor un loc preferat pentru cumpărătorii bucureșteni, care caută întotdeauna cele mai bune și mai proaspete produse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: