Redactia.ro
Home » Știri » A locuit cu o comoară în casă fără să știe! Decoperirea bizară pe care au făcut-o polițiștii în gospodăria unei femei din Neamț

A locuit cu o comoară în casă fără să știe! Decoperirea bizară pe care au făcut-o polițiștii în gospodăria unei femei din Neamț

molar mamut

Caz greu de crezut în Neamț. O femeia locuia în casă cu o adevărată comoară fără măcar să știe. Iată ce au descoperit polițiștii în locuința ei!

Femeia a locuit cu o comoară în casă

Polițiștii din Neamț au intrat în posesia unui molar de mamut, vechi de peste 10.000 de ani. Dintele fusese scos la vânzare pe internet de către o femeie care îl primise cadou..

Potrivit IPJ Neamț, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț s-au sesizat în luna mai cu privire la faptul că pe o platformă de vânzare online a fost încărcat, pentru o perioadă scurtă de timp, un anunț de vânzare a unui molar de mamut. Oamenii legii au încercat să afle cine era autorul anunțului.

După luni întregi de căutări, polițiștii au ajuns la posesoarea comorii. O femeie de 55 de ani scrisese anunțul. Ea le-a povestit oamenilor legii că primise dintele drept cadou din partea unui bărbat care a decedat între timp. Ea le-a menționat polițiștilor că habar nu avea de faptul că acela era un dinte de mamut. Ani la rând trăise cu impresia că darul era o simplă piatră decorativă de mari dimensiuni.

„Potrivit articolului 49, din Legea 182 din 2000, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil persoanele fizice care au descoperit în mod întâmplător bunuri din categoria bunurilor culturale, paleontologice şi arheologice sunt obligate să le predea autorităţilor statului, în termen de 72 de ore de la descoperire“, este enunțat în comunicatul Poliției Neamț.

Molarul de mamut avea o vechime de 10.000 de ani

Molarul de mamut, estimat la o vechime de aproximativ 10.000 de ani, a fost ridicat de polițiști și urmează să fie predat unei instituții specializate a statului. Așadar, femeia nu se va putea îmbogăți de pe urma comorii, dar cu siguranță va avea ce povesti nepoților!

Conform prevederilor legale, autorii descoperirilor întâmplătoare, care au predat bunurile descoperite, au dreptul la o recompensă bănească de 30% din valoarea acestora.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: