Redactia.ro
Home » Știri » A murit actrița Luminița Gheorghiu, cunoscută pentru rolul Catrinei din ”Moromeții”. Avea 71 de ani

A murit actrița Luminița Gheorghiu, cunoscută pentru rolul Catrinei din ”Moromeții”. Avea 71 de ani

GALERIE FOTO (3)

Doliu în lumea teatrului românesc! S-a stins din viață actrița Luminița Gheorghiu, cunoscută în special pentru rolul soției lui Ilie Moromete, din filmul ”Moromeții”, realizat după celebrul roman cu același nume. Luminița Gheorghiu avea 71 de ani.

A murit actrița Luminița Gheorghiu, cunoscută pentru rolul din ”Moromeții”. Avea 71 de ani

Actrița Luminița Gheorghiu avea de mai mulți ani probleme de sănătate și din această cauză s-a retras din lumea publică. Este cunoscută în special din filmul ”Moromeții”, dar și din alte pelicule precum: ”Moartea domnului Lăzărescu” și „Poziția Copilului”, pentru care a primit Ursul de Aur, transmite AlephNews.

Foto: Catrina în filmul ”Moromeții”

Alte premii și filme în care a jucat Luminița Gheorghiu

Luminița Gheorghiu s-a născut la câțiva ani după cel de-al Doilea Război Mondial, pe 1 septembrie 1949 la București. Și-a urmat visul de a deveni actriță și a fost admisă, odată cu trecerea timpului, la Institutul de Artă Teatrală din București, pe care l-a absolvit în 1972, la clasa profesorului Ion Cojar. A jucat nu doar în filme, ci și pe scena marilor teatre din țară. Până în anul 2003 a jucat pe scena Teatrului Bulandra. Colegii de breaslă își exprimă acum regretul față de pierderea unei mare actrițe.

A murit actriţa Luminiţa Gheorghiu, cunoscută pentru rolurile din „Moromeţii” şi „Moartea domnului Lăzărescu” - Stirileprotv.ro

Foto: Catrina în filmul ”Moromeții”

”Luminița Gheorghiu a plecat azi la Cer….
De-a lungul carierei a jucat în filme precum „Moromeții”, „Moartea domnului Lăzărescu” și a câștigat Ursul de Aur cu filmul „Poziția Copilului” (în 2013).
A fost actriță pe scena Teatrului Bulandra până în 2003.
Odihnă veșnică  !”, au scris reprezentanții Teatrului de Artă Deva

Actrița a primit nu doar premiul Ursul de Aur ci și premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin la gala premiilor Asociaţiei Criticilor de Film de la Los Angeles, în 2007. Concret, pentru rolul asistentei medicale din „Moartea domnului Lăzărescu”.

Alte filme în care a mai jucat Luminița Gheorghiu sunt: „Autora”, „După dealuri” şi „Sunt o babă comunistă”, „Poziţia copilului” şi „Aferim!”, „Cuscrii„ sau ”Stejar, extremă urgență”, primul ei film.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: