Redactia.ro
Home » Știri » A murit cel mai bătrân animal din întreaga lume. Broasca țestoasă Darwin a decedat la 105 ani

A murit cel mai bătrân animal din întreaga lume. Broasca țestoasă Darwin a decedat la 105 ani

Broasca țestoasă Darwin, originară din Oceanul Indian, a murit la 105 ani la Grădina Zoologică Blackpool din Anglia. Ea era cel mai longeviv animal al Planetei.

A murit cel mai bătrân animal din întreaga lume

Cel mai bătrân animal din lume a murit la 105 ani. Este vorba despre țestoasa Darwin.

„Cu mare tristețe anunțăm că Darwin, cel mai vechi rezident al grădinii zoologice și mult iubita broască țestoasă Aldabra, a decedat.” se spune pe pagina de internet a Grădinii Zoologice Blackpool, un oraș din nord vestul Angliei.

Broasca Darwin a venit la ZOO Blackool în 1972 cu puțin înaintea deschiderii Grădinii Zoologice și a devenit rapid cea mai mare atracție, în special datorită dimensiunii sale neobișnuite.

Broasca Darwin rămâne de neînlocuit pentru cei care au avut grija de ea

„Broasca țestoasă Aldabra este una dintre cele mai mari specii de broaște țestoase din lume, originară din insulele din Atolul Aldabra, Seychelles, și este cel mai longeviv animal de pe planetă.  Se crede că Darwin ar fi avut în jur de 105 ani, deși nu avem o vârstă exactă, deoarece nu există înregistrări detaliate ale istoriei sale. Cu toate acestea, știm că este un element de neînlocuit în istoria Blackpool Zoo.
Avea o personalitate pe măsura mărimii sale, ceea ce a făcut din el un membru extrem de popular al familiei noastre zoologice și era iubit de toți vizitatorii noștri. Personalul și îngrijitorii sunt extrem de întristați de moartea sa și sunt consolați de mesajele de condoleanțe pe care le primim.”, au mai transmis cei de la grădina zoologică.

Broaștele țestoase Aldabra pot atinge dimensiuni cuprinse între 90 și 120 de centimetri și greutăți între 150 – 250 de kilograme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: