Redactia.ro
Home » Știri » A murit măicuța Anastasia de la Mânăstirea Nera. A fost o celebră cântăreața pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

A murit măicuța Anastasia de la Mânăstirea Nera. A fost o celebră cântăreața pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

A murit măicuța Anastasia de la Mânăstirea Nera. A fost o celebră cântăreața pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Iată detaliile!

A murit măicuța Anastasia de la Mânăstirea Nera

O veste tristă a cutremurat sufletele iubitorilor de muzică și credincioșilor deopotrivă, măicuța Anastasia de la Mânăstirea Nera s-a retras din această lume, lăsând în urmă amintiri pline de emoție și muzică. Înainte de a-și găsi liniștea la mănăstire, ea a fost cunoscută sub numele de Puica Igiroșanu, o stea a scenei muzicale românești în perioada premergătoare anului 1989.

„Maica Anastasia, cunoscută de publicul larg drept Puica lgirosanu, a trecut la Domnul. Trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica Hospice-ului Sf. Irina, Voluntari. Înmormântarea va avea loc joi la Mănăstirea Nera. Dumnezeu s-o odihnească in pace!”, a transmis jurnalistul Ștefan Ruxanda pe Facebook.

A fost o celebră cântăreața pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

Cu o carieră muzicală ce a străbătut granițele țării și a adus bucurie inimilor ascultătorilor, Măicuța Anastasia a fost mult mai mult decât o simplă cântăreață. Ea a fost o prezență influentă în peisajul cultural românesc, îndrumată de marii duhovnici ai vremii, precum Părintele Arsenie Papacioc și Părintele Rafail Noica.

Puica Igiroșanu a avut curajul să își împărtășească talentul și mesajul muzical chiar și în timpurile dificile ale regimului comunist. Colaborarea sa cu prestigiosul post de radio BBC din Marea Britanie a fost o dovadă a rezistenței sale și a dorinței de a aduce lumină și frumusețe într-o perioadă întunecată a istoriei românești.

După ce a petrecut șapte ani în Franța, Puica Igiroșanu a revenit în România după Revoluție, găsindu-și alinarea și scopul la Mânăstirea Nera din Banat. Aici, sub numele de Măicuța Anastasia, și-a consacrat viața credinței și rugăciunii, lăsând în urmă agitația lumii pentru liniștea și contemplarea divină.

Însă, chiar și în liniștea mănăstirii, amprenta sa artistică nu a dispărut. Melodiile sale rămân vii în memoria celor care au avut privilegiul de a le asculta și de a fi mângâiați de grația și profunzimea versurilor sale. „Să cânte tinerețea”, „Tu așa mi-ai spus” și „Când ai plecat” sunt doar câteva dintre operele care au cucerit inimile ascultătorilor din întreaga țară și au rămas emblematice pentru o epocă.

În acest moment de despărțire și recunoștință, măicuța Anastasia ne amintește că muzica și credința sunt două puteri care transcend trecerea timpului și schimbările sociale. Cu glasul său, ea ne-a purtat pe aripile cântecului spre înălțimi spirituale, iar acum, în liniștea mănăstirii, rămâne o amintire vie a frumuseții și puterii artei și credinței.

Înmormântarea sa, care va avea loc joi la Mânăstirea Nera, va fi un moment de aducere aminte și comemorare pentru cei care au iubit-o și au fost influențați de harul și devotamentul său. În inimile noastre, măicuța Anastasia va trăi veșnic, ca o lumină eternă care încălzește și îndrumă sufletele noastre în călătoria noastră pe acest pământ.

 

Sursa foto: antena3.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: