Redactia.ro
Home » Știri » A murit o mare personalitate a României. Drum bun, maestre! (FOTO)

A murit o mare personalitate a României. Drum bun, maestre! (FOTO)

lumanare doliu

Un artist fără pereche, o mare personalitate, un caracter frumos. Din păcate, bărbatul a decedat la vârsta de 75 de ani. Apropiaţii şi admiratorii artei sale îl plâng.

A murit Vlad Ciobanu, unul dintre cei mai cunoscuţi sculptori contemporani ai României și vicepreşedinte al Fundaţiei Naţionale „George Călinescu” Oneşti.

Anunț de la Uniunea Artiștilor Plastici

Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) din România îşi exprimă profundul regret faţă de trecerea în eternitate a sculptorului Vlad Ciobanu, „unul dintre cei mai valoroşi artişti şi oameni de cultură din ţara noastră”.

„Vlad Ciobanu s-a mutat Dincolo! Un Suflet, o Minte dedicate artelor, un caracter drept, un talent dublat de putere de muncă exemplară!

Vicepreședinte al Fundației Naționale „G. Călinescu”, membru de Onoare al Rotary Club, profesor și mentor, rafinat și onest cunoscător al operei lui Brâncuși, Vlad Ciobanu lasă în urmă o prodigioasă activitate desfășurate pe multiple planuri…

Dragul nostru Vlad Ciobanu, îți suntem recunoscători pentru tot ceea ce ai dăruit, nu doar Fundației ci și Oneștilor! Dumnezeu să te odihnească în pace și lumină, în lumea Formelor Eterne!”, a transmis Fundaţia Naţională „George Călinescu” Oneşti, duminică dimineaţă.

Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) din România îşi exprimă profundul regret faţă de trecerea în eternitate a sculptorului Vlad Ciobanu, „unul dintre cei mai valoroşi artişti şi oameni de cultură din ţara noastră”.

Cine a fost Vlad Ciobanu?

Născut la 11 aprilie 1948, în comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, a absolvit Institutul de arte plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Din anul 1990 a predat la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

De-a lungul timpului a primit numeroase premii: 1985 Premiul Concursului pentru Desen şi Sculptură | „Amici del Pomero”, Milano, Italia; 1999 Premiul Uniunii Artiştilor Plastici pentru Artă Ambientală; 1999 Medalia de aur „Dantesca”, Ravenna, Italia; 2005 Premiul Uniunii Artiştilor Plastici pentru Sculptură, precizează UAP.

A realizat o seamă de lucrări la simpozioane naţionale şi internaţionale: Hobiţa, Sălişte, Măgura, Bacău, Sighet, Ipoteşti, Negreşti (Oaş), Bor (Iugoslavia),Troian (Bulgaria), Usice (Serbia). În 2004 a fost declarat cel mai bun sculptor român.

A avut numeroase expoziţii personale sau de grup în ţară, dar şi în străinătate: Olanda, Italia, Spania, Serbia, Bulgaria, Austria, Germania, Franţa.

În anul 2021, cu ocazia Colocviilor Brâncuşi, Vlad Ciobanu a primit, la Târgu Jiu, Premiul „Restitutio. Brâncuşi” al Asociaţiei cultural-istorice Pleniceanu, premiu oferit anual celor care prin activitatea lor contribuie la popularizarea operelor şi personalităţii sculptorului naţional.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: